Powered By Blogger

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

KΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ.......ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Πηγή wikimedia.org/wikipedia

Aυτός είναι ο χάρτης της νέας Τουρκίας όπως προέβλεπε η συνθήκη των Σεβρών του 1920 που ο Ελευθέριος Βενιζέλος έφερε ώς το μεγαλύτερο λάφυρο από το 1821.



Οι νικήτριες δυνάμεις του Α παγκοσμίου πολέμου είχαν πλέον αποφασίσει να διαμελίσουν την Τουρκία και να προχωρήσουν στην οριστική επίλυση του λεγόμενου ανατολικού ζητήματος.

Η Ελλάδα έχει σύνορα λίγα χιλιόμετρα έξω απο την Κωνσταντινούπολη και η Κωνσταντινούπολη παραμένει στην επικυριαρχία των Μεγάλων δυνάμεων. Ιμβρος και Τένεδος στην Ελλάδα.Τα παράλια και η ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης θα αποφασίσουν μετά από πέντε χρόνια με δημοψήφισμα αν θα μείνουν στην Τουρκία η θα ενωθούν με την Ελλάδα.

Στα Βόρεια και ανατολικά της Τουρκίας ιδρύεται αυτόνομο Αρμενικό κράτος.Στα Νότια και ανατολικά ιδρύεται ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος.Υπάρχουν ακόμα τρείς ζώνες επικυριαρχίας των νικητών του Α παγκοσμίου πολέμου.Πάνω και γύρω απο τα Δαρδανέλια, και κάτω η Ιταλική ζώνη κοντά στα Δωδεκάνησα και η Γαλλική ζώνη στα σύνορα της Συρίας και κοντά στην Κύπρο.

Η ΣΥΝΘΗΚΗ των Σεβρών δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Ο Βενιζέλος χάνει τις εκλογές του 1920 αφού η ΗΝΩΜΕΝΗ αντιπολίτευση με δημαγωγικό τρόπο λέει ψέμματα στον λαό πως θα φέρει τα παιδιά του πίσω από την Μ.Ασία.

Ο Βενιζέλος απογοητευμένος φεύγει στο Παρίσι.

Η νέα κυβέρνηση φέρνει πίσω στην Ελλάδα τον εξόριστο φιλο-Γερμανό Βασιλιά Κωνσταντίνο που είναι κόκκινο πανί για Αγγλους και Γάλλους οι οποίοι ΠΟΤΕ δεν τον αναγνωρίζουν σαν επίσημο αρχηγό του Νεοελληνικού κράτους.Ως εκ τούτου η συνθήκη των Σεβρών αποφασίζεται να μην περάσει από κανένα κοινοβούλιο των νικητριών χωρών και τίθεται στο αρχείο.

Ο ευφυέστατος Κεμάλ που μέχρι τότε ήταν με τους Γερμανούς,που πήρε βοήθεια απο τον Λένιν τώρα στρέφεται στους Αγγλο-Γάλλους που βλέπουν πια πως οι Ελληνες δεν είναι αξιόπιστοι.Τους τάζει γη και ύδωρ και πρώτοι οι Γάλλοι ξεκινούν επενδύσεις και βοήθεια.Τώρα ο Κεμάλ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΈΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

Η νέα κυβέρνηση και ο Κωνσταντίνος ενώ είχαν υποσχεθεί να φέρουν τους στρατιώτες πίσω επιχειρούν μία προέλαση στην Αγκυρα ενώ η Ελλάδα είναι διεθνώς απομονωμένη.

Το 1922 και η Εθνική καταστροφή δεν αργεί να έρθει.

Την σημερινή Τουρκία εμείς την κάναμε πρώτη δύναμη ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΨΗΦΟ την 1η Νοεμβρίου του 1920.

Και τώρα περαστικά μας αλλά και πάλι μυαλό δεν βάζουμε.
Μιά ζωή διχασμένοι και έτοιμοι για νέους εμφυλίους πολέμους.
Και όμως η κατάσταση στον ίδιο χώρο μοιάζει και σήμερα ΜΠΑΡΟΥΤΙ.Αλλά εμείς της ψολής μας τον χαβά(τουρκιστί χαβάς=αέρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου