Powered By Blogger

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Aπό την εποχή της συμφωνίας άνθρακα και χάλυβα(πρώτη έναρξη της μετέπειτα ΕΟΚ,περνάμε στην εποχή των αρχών της δεκαετίας του 60 όταν επί Κωνσταντίνου Καραμανλή υπογράφεται η πρώτη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΟΚ,που διακόπτεται επί χούντας,ολοκληρώνεται το 1979 με την υπογραφή της πλήρους ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ και μέχρι το τέλος της περιόδου Μιτεράν προέδρου Γαλλίας.
Ολη την παραπάνω χρονική περίοδο το ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ στην τότε ΕΟΚ έχει η Γαλλία.
Από το 1990 και μετά την ενοποίηση της Γερμανίας αργά και σταθερά το πρώτο χέρι παίρνει η Γερμανία.
Σήμερα δεν είναι ανάγκη να πούμε ποιός έχει το πρώτο χέρι.
Η Γαλλία είναι σε δεύτερη μοίρα άν και είναι η πιό ισχυρή πολεμική μηχανή εντός Ευρώπης.
Αν κάναμε μία θεωρητική υπόθεση εργασίας και λεγαμε ποιόν "αγαπούν" περισσότερο οι Αμερικάνοι στην Ευρώπη;
Τους Γερμανούς η τους Γάλλους;
Θα απαντούσα ανεπιφύλακτα τους Γερμανούς.
Διότι ποτέ οι Αμερικάνοι δεν συγχώρεσαν τον Στρατηγό Ντε-Γκώλ και πάντα θυμούνται την τάση χειραφέτησης του αλλά και την προσπάθεια του να περάσει αυτήν την χειραφέτηση σε όλη την Ευρώπη.Ενώ οι Γερμανοί (Δυτική Γερμανια κατ εξοχήν) ήταν πάντα πιό πιστοί αφού εξαρτούσαν από τους Αμερικάνους την ύπαρξη τους μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο και την ραγδαία οικονομική τους ανασυγκρότηση καθώς και την διαγραφη μεγάλου χρέους τους το 1953.
Αυτά για όσους ρωτούν "μα τι λένε και τι κάνουν αυτοί οι Αμερικανοι"
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σε πολλά σημεία ταυτίστηκε με τον Ντε-Γκώλ αυτό του κόστισε την κάποια δυσμένεια των τότε Αμερικανών που δεν είχαν δει με καλό μάτι την εισδοχή της τότε αποικίας τους στην ΕΟΚ.Το ότι έφυγε ως "Τριανταφυλλίδης" το 1963 και το γιατί θα το μάθετε από τους Ιστορικούς του μέλλοντος.η μάλλον τα παιδια σας.Και που πήγε;Στο Παρίσι.
Τώρα καταλαβαίνετε για ποιό λόγο εκτός των άλλων επιμένουν οι Γερμανοί στην συμμετοχή του ΔΝΤ που έναν βασικό ρόλο έχουν οι Αμερικάνοι.Τους Γάλλους τους γράφουν περίπου στα παπάρια τους και Νέος Ντε Γκώλ θα υπάρξει ίσως σε 200 χρόνια.
Αρα μάταια ο Τσίπρας πήγε να ακουμπήσει στον Ολάντ,άσε που ο τύπος είναι πολύ μικρός για αυτές τις περιστάσεις.
Κυρίως ηγέτες σαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η τον Ντε-Γκώλ δεν υπάρχουν πλέον στην Ευρώπη.Οπότε κουμαντάρει απόλυτα το Βερολίνο.
Και Οι Αμερικάνοι απλά συναινούν.Που και πού βγάζουν κανένα σκανδαλάκι τύπου WOLKSWAGEN για να θυμίζουν στον Σοιμπλε ποιοί είναι τα πραγματικά αφεντικά.


 Στις 23 Νοεμβρίου του 1959 ο πρόεδρος της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκωλ διακήρυξε, σε ομιλία του στο Στρασβούργο, το όραμά του για μια Ευρώπη από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια Όρη. Η φράση αυτή συχνά χρησιμοποιήθηκε στην πορεία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ενώ έγινε πολιτικό σύνθημα του ντε Γκωλ για τα επόμενα 10 χρόνια, στοχεύοντας σε μία Ευρώπη που θα όριζε το μέλλον του κόσμου. «Ναι, είναι η Ευρώπη, από τον Ατλαντικό έως τα Ουράλια, είναι το σύνολο της Ευρώπης, που θα αποφασίσει το πεπρωμένο του κόσμου».Αυτό δεν άρεσε ποτέ στους Αμερικάνους και δεν το συγχώρεσαν ποτέ στους Γάλλους.Χρόνια πολλά μετά βρίσκοντας το αδύνατο σημείο του Στρος Καν που ήταν το μουνί,τον έστησαν και τον περιέφεραν ως κοινό κακοποιό με χειροπέδες.Ηταν ο επόμενος σίγουρος πρόεδρος της Γαλλίας και πολύ συγκαταβατικός ως διευθυντής του ΔΝΤ με την Ελλάδα.Πριν τον πιάσουν ετοιμαζόταν για επίσκεψη κορυφής στην Μερκελ.Φήμες έλεγαν πως πήγαινε εκεί να τις τονίσει ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ

EΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ Σαρλ ντε Γκωλ (ή Κάρολος ντε ΓκωλCharles de Gaulle

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B1%CF%81%CE%BB_%CE%BD%CF%84%CE%B5_%CE%93%CE%BA%CF%89%CE%BB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου