Powered By Blogger

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ

Λένε πολλοί:
''Με τέτοιο πολιτικό αδιέξοδο,μέ τέτοια κυβέρνηση και με τέτοια αντιπολίτευση,αν υπήρχε ένας άλλος σοβαρός πολιτικός φορέας που να μίλαγε με σοβαρότητα και με αλήθεια θα είχε σαρώσει δημοσκοπικά αλλά και εκλογικά"
Μύθος.Υπάρχουν άνθρωποι που κατά την διάρκεια αυτής της κρίσης αλλά και προγενέστερα μιλούσαν σοβαρά και έλεγαν αλήθειες αλλά πάτωσαν.
Ουτε καν ένα σοβαρό ποσοστό δεν τους ακολούθησε.
Η Ελληνική κοινωνία θέλει μύθους και παραμύθια να τις λένε.Θέλει φούσκες,φανφάρες,θαύματα,"αντικαρκινικά"νερά,θέλει λεφτά να πέφτουν απο τον ουρανό και Αγιους Βασίληδες να τις φέρνουν δώρα.
Βέβαια να πούμε και τό άλλο.Από αυτούς τους λίγους ανθρώπους που μιλούσαν ως προς τα γεγονότα σοβαρά,κάποιοι εξ αυτών,(όχι όλοι)σε σχέση με τους εαυτούς τους ήταν οι ίδιοι ασόβαροι,αυταρχικοί πρός τούς άλλους και καβάλησαν καλάμι. Αλλοι δεν είχαν καν ηγετικές ικανότητες και άλλοι ήταν στο άλλο άκρο της ιδεοληψίας.Αλλά γεγονός είναι πως την ιδεοληψία δεν την καταπολεμάς με ιδεοληψία.
Στην ιστορία το πολιτικό σκηνικό το άλλαζαν πάντα και ουσιαστικά οι νέες παραγωγικές δυνάμεις που έρχονταν την κατάλληλη εποχή στο προσκήνιο.
Βλέπε 1910.Ο Βενιζέλος ουσιαστικά ήταν το μέσον.Το καύσιμο ήταν οι νέοι αστοί που ήρθαν στο προσκήνιο και έθεσαν τους όρους του εκσυγχρονισμού.Οσο δεν αλλάζει στην Ελλάδα αυτό το κρατικοδίαιτο οικονομικό μοντέλο,το παλιό πολιτικό συστημα θα ανακυκλώνεται μέσα στην σήψη του βρωμίζοντας τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου