Powered By Blogger

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ,Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΦΑΓΩΘΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ

Ενα κείμενο από το face-book.


Απο Ermippos Ermippiou
ENA KEIMENO ΓΕΜΑΤΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!!
''Η επιμονή της Ευρώπης για παροχή τρίτου πακέτου στήριξης σημαίνει ολοφάνερα ότι οι εταίροι μας είναι πεπεισμένοι για κάτι.
Ότι αν αφήσουν το εγχώριο πολιτικό σύστημα να διαχειριστεί μόνο τα χρηματοοικονομικά της χώρας, -με προσφυγή σε ελεύθερο δανεισμό από τις "αγορές"-, σε ένα ή δύο χρόνια το πολύ θα βρεθούν πάλι μπροστά στο εκβιαστικό δίλημμα της ανάληψης νέων χρεών, από δανεικά κι αγύριστα, που θα έχουν στιβαχθεί και δεν θα μπορούν να αποπληρωθούν. Όμηρος θα είναι και πάλι το ευρώ. Για τον λόγο αυτό επιμένουν στην συνέχιση της στενής εποπτείας, που έχει μεν κόστος, αλλά, τουλάχιστον, κόστος ελεγχόμενο και διαχειρίσιμο.
Η εποπτεία βέβαια στοιχίζει ακριβά στο πολιτικό σύστημα, το οποίο, μη μπορώντας να αποσπάσει εκλογική στήριξη δια της εξαγοράς ψήφων, όπως κάνει δεκαετίες τώρα, σταδιακά αποσυντίθεται. Τα πράγματα είναι πλέον οριακά και το θνήσκοντα κόμματα, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν, χρειάζονται επειγόντως τον αυξημένο βαθμό ελευθερίας στην διαχείριση των χρημάτων του κράτους. Οι σύμμαχοι μας το ξέρουν πια καλά αυτό. Κάτι που σημαίνει ότι αν τελικά η Ευρώπη υποχωρήσει και αποδεχτεί ότι η Ελλάδα μπορεί να κανονίσει μόνη τα του οίκου της, χωρίς νέα βοήθεια, έχει προετοιμαστεί να μην καλύψει νέες ζημιές και να αφήσει την χώρα στην τύχη της.
Στο εσωτερικό είναι ολοφάνερο ποιος ωφελείται από την άρση του καθεστώτος επιτήρησης και την επιστροφή της δήθεν "εθνικής ανεξαρτησίας". Αποκλειστικά και μόνο το πολιτικό σύστημα και οι κρατικοδίαιτες ομάδες του πληθυσμού, που θα απολάυσουν το γιουρούσι σε όποιια δανεικά προκύψουν, με αντάλλαγμα την στήριξη του καθεστώτος. Όλοι οι υπόλοιποι θα βρεθούν βαριά ζημιωμένοι, τόσο βραχυπρόθεσμα, μια και δεν θα συμμετάσχουν στο προσωρινό πανηγύρι, όσο και μεσοπρόθεσμα, αφού πλέον, χωρίς την βοήθεια της Ευρώπης, θα κληθούν να πληρώσουν τους καινούργιους λογαριασμούς, μέσω της δημευτικής φορολόγησης όσης περιουσίας τους έχει απομείνει.
Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί που, αν και βρίσκονται απέναντι στο πολιτικό σύστημα, συγκινούνται με την ιδέα της "ανάκτησης της εθνικής ανεξαρτησίας", χωρίς να υπολογίζουν ότι, σε μια χώρα χωρίς θεσμούς και δημοκρατική λειτουργία, η εθνική ανεξαρτησία δεν είναι τίποτε περισσότερο από την δυνατότητα κάποιων να αυθαιρετούν, επικαλούμενοι την ανέλεγκτη από εξωτερικούς παράγοντες κρατική κυριαρχία.''

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου