Powered By Blogger

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ,ΕΝΑ ΔΡΑΜΑ,...ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΘΑΥΜΑ..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 1984.ΛΟΣ ΑΤΖΕΛΕΣ.
O αγώνας του Μαραθωνίου Γυναικών έχει φτάσει στό φινάλε.Η πρώτη αθλήτρια γυναίκα μπαίνει στο ολυμπιακό στάδιο χειροκροτούμενη,από 90.000 καί πλέον θεατές.Μία σκηνή συνηθισμένη πιά.Τερματίζει σε 2 ώρες και 22 λεπτά περίπου.Ακολουθεί και η δεύτερη καί λίγο μετά η τρίτη.Χειροκρότημα και πάλι.Κλασσικές σκηνές σε κάθε Ολυμπιάδα.Ακουλουθούν η 4η,η 5η,η 6,η 7η,η 8η,η 9η,κ.λ.π,κ.λ.π.Οσο προχωράνε οι αθλήτριες το χειροκρότημα επαναλαμβάνεται μειούμενο σταθερά.Σχεδόν τελειώνουν αυτές οι κοπέλες που τερματίζουν τον Μαραθώνιο.Ολα φαίνεται πώς βαίνουν πρός ένα συνηθισμένο τέλος.
Καί κάπου εκεί 23 λεπτά μετά τόν τερματισμό τής πρώτης,καί ενώ η ρουτίνα επανέρχεται και οι θεατές ασχολούνται καί με άλλα αγωνίσματα πού γίνονται παράλληλα μέσα στόν στίβο,ξαφνικά όλο τό σκηνικό αλλάζει.
Μέσα στό Ολυμπιακό στάδιο εισέρχεται μία Αθλήτρια με την φανέλα της Ελβετίας.
Καί ενώ στήν αρχή κάποιοι λίγοι θεατές χειροκροτούν χλιαρά, ξαφνικά όλο το στάδιο συνειδητοποιεί ότι κάτι πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα συμβαίνει. Βλέπουν μπροστά τους να εξελίσσεται ένα δράμα.Η Gabriela Andersen-Schiess,έχει σοβαρό πρόβλημα απώλειας προσανατολισμού.Την έχουν εγκαταλείψει σχεδόν όλες οι βιολογικές και φυσικές τής δυνάμεις.Είναι αφυδατωμένη και σε κατάσταση υπογλυκαιμίας.Η κατάρρευση της ξεκίνησε περίπου από τό 38ο χιλόμετρο και συνέχισε κλιμακούμενη ραγδαία!!Κάνει μία προσπάθεια να τρέξει καλύπτει μερικές δεκάδες μέτρα,στο τελευταίο 400αρι εντός σταδίου και μετά αρχίζει να βαδίζει τρικλίζοντας κυριολεκτικά.Βαδίζει όμως όρθια.Ορθιά!!
Ολο το στάδιο σηκώνεται όρθιο και αυτό.Στην αρχή μία σιωπή και μετά ξεσπά σε χειροκροτήματα.Σείεται!!Τέτοια χειροκροτήματα δεν εισέπραξε ούτε η πρώτη.
Τα εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατών και όλοι οι θεατές του Σταδίου βρίσκονται σε ένα συγκλονιστικό σκηνικό,ενα, στην αρχή δράμα που εξελίσσεται σε θαύμα.Σε πλήρη πιά κατάρρευση η Gabriela Andersen συνεχίζει μόνο με τίς ψυχικές της δυνάμεις.
Την ακολουθούν οι γιατροι του Σταδίου από δίπλα.Τής λένε να τής προσφέρουν βοήθεια.Αυτή όμως μέ ένα νεύμα την αρνείται και συνεχίζει.
Μπαίνει στην τελική ευθεία 80 μέτρα πρίν τόν τερματισμό των 42 χιλιομέτρων και 195 μέτρων του Μαραθωνίου.Το Ολυμπιακό στάδιο σείεται από τα χειροκροτήματα καί τίς φωνές του κόσμου.Σάν να είναι η πρώτη.Πιό πολύ από την ήδη πρώτη.Ολοι της μιλάνε τής φωνάζουν σάν να είναι δίπλα της.Πλησιάζει-πλησιάζει επιστρατεύοντας,ότι τής απέμεινε και τελικά τερματίζει σε 2 ώρες καί 48 λεπτά.Και πέφτει πάνω στίς αγκαλιές των γιατρών που την μεταφέρουν αμέσως στό φορείο,ενώ τό όλο στάδιο ακόμα και οι κριτές συνεχίζουν να χειροκροτούν.Καί όλος ο πλανήτης έχει μείνει έκθαμβος!!!
Η Gabriel Andersen κέρδισε το χρυσό μετάλλιο ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΏΝ ΑΓΩΝΩΝ.Ηταν η ΠΡΩΤΗ νικήτρια!!!!Εγραψε Ιστορία!!
28 χρόνια μετά κανείς δεν θυμάται την τυπικά πρώτη.Ολοι θυμούνται αυτήν.
Η γυναίκα που νίκησε τίς φυσικές της,δυνάμεις.
Αυτό σημαίνει γιά μένα Ολυμπιακοί αγώνες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου