Powered By Blogger

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Στείλτε αυτήν την φωτογραφία σε όλους τους φίλους σας στο ΠΑΜΕ καί στον ΣΥΡΙΖΑ!!

Οσοι θέλετε μπορείτε να κοινοποιήσετε στούς Φίλους σας στό ΠΑΜΕ αυτήν την φωτογραφία.Είναι αυτοί που μιλάνε για καταστολή στήν Χαλυβουργία Ελευσίνας.Μαζί τους και ο Λαφαζάνης.Μόνο πού στο σπίτι του Κρεμασμένου δέν μιλάνε για σχοινί.
Απο την εξέγερση των Εργατών στην Λειψία της Ανατολικής Γερμανίας το 1953.Ενα από τα Σοβιετικά άρματα μάχης IS-2 (Ιωσήφ Στάλιν 2) στην πόλη της Λειψίας στις 17 Ιουνίου 1953 καταπνίγουν την εργατική εξέγερση.Είναι <<ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΤΩΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΩΝ>>.Ετσι δεν είναι Κυρία Παπαρήγα.Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ!!!
Η φωτογραφία από Bικιπαίδεια.
http://bit.ly/MEaZvy
Η ανατολικογερμανική εξέγερση του 1953 υπήρξε ξεσηκωμός μεγάλης κλίμακας ενάντια στην σταλινική κυβέρνηση ανδρείκελων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Η εξέγερση ξεκίνησε από το Βερολίνο όταν εργάτες στον κατασκευαστικό κλάδο ξεσηκώθηκαν στις 16 Ιουνίου του 1953. Η εξέγερση τελικώς κατεστάλη βιαίως από τεθωρακισμένα των σοβιετικών δυνάμεων κατοχής του Βερολίνου και την Φολκς-πολιτσάι (Volkspolizei), την Αστυνομία του κομμουνιστικού καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας. Παρόλο που η εξέγερση ήρθε αντιμέτωπη με ισχυρή καταστολή, δεν ετέθη εύκολα υπό έλεγχο. Ακόμη και μετά την πάροδο της 17ης Ιουνίου του 1953, έγιναν διαδηλώσεις σε περισσότερες από 500 ανατολικογερμανικές πόλεις και χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου