Powered By Blogger

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Κάτι λείπει ακόμα...

Εχουμε 1.200.000 άνεργους με πεσμένο κυριολεκτικά ηθικό.
Εχουμε 7,5 Δίσ που χρωστάει το κράτος σε Ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Εχουμε 760.000 δημοσίους υπαλλήλους,(στούς οποίους καθιερώθηκε το ΕΝΙΑΙΟ μισθολόγιο,γιά 565.000.Οι υπόλοιποι 195.000 ανήκουν στην Υψηλή πελατεία,είναι οι Συγκλητικοί και έχουν ΕΙΔΙΚΟ μισθολόγιο.
Εχουμε έπισης κάπου 195.000 στίς ΔΕΚΟ τής Αμαρτίας με εξωφρενικά μισθολογικά προνόμια.
Ολα αυτά νομοθετήθηκαν την περίοδο της Μεταπολίτευσης,πάνω στα δάνεια που έπαιρνε η Ελληνική Δημοκρατία εκδίδοντας κρατικά ομόλογα,καί λαμβάνοντας ρευστό από τούς <<τοκογλύφους>>,που τούς ανακαλύψαμε <μετά Χριστόν>.
Ολα αυτά έγιναν με ευθύνη των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν,αλλά και με την ευθύνη ΟΛΗΣ τής αριστεράς που σιώπησε,ανέχτηκε αλλά και μπήκε στό κόλπο τής <<μοιρασιάς>> τών δανεικών στούς πελάτες.
Το 1909 ή τότε ανερχόμενοι αστοί τών πόλεων καί οι αγρότες των χωριών διεκδίκησαν μία άλλη οικονομία καί ένα αλλο κράτος μακρυά απο την φεουδαρχία των μέχρι τότε κομματαρχών.
Σήμερα η ανάγκη είναι ίδια.Οι ζωντανές δυνάμεις τής κοινωνίας ζητούν απεγνωσμένα την αλλαγή τών δομών του παραγωγικού μοντέλου καί τού κράτους.
Λείπει όμως ακόμα ένα πράγμα.Ο καταλύτης.
Καί όσο τρέφουμε αυταπάτες ότι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα μαζί με αυτούς που συμμετείχαν,θα αλλάξουν τα πράγματα,τόσο ο καταλύτης θα αργεί να εμφανιστεί.
Καί αυτό είναι ότι χειρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου