Powered By Blogger

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Κείμενα από το face-book.


Ολοι μιλούν εγχωρίως και υπόσχονται τα πάντα.Κάνουν <<εθνικά νταηλίκια>>,λένε διάφορες αρλούμπες,αλλά όλοι λογαριάζουν χωρίς τον Ξενοδόχο.
<<Η Ευρώπη λένε αλλάζει>>.Πού το είδαν δεν ξέρω.Εγώ βλέπω φωτιά στην Ισπανία.
Και εμείς εδώ ομφαλοσκοπούμε,νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου.
Λες και εάν καταρρεύσει η Ελλάδα θα χεστεί η Φοράδα στο Αλώνι.Η θα χάσει η Βενετιά Βελόνη!!
Πάντα στην Νεοελληνική μας ιστορία,όταν τρώγαμε την ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΑ,συνερχόμασταν γιά τα επόμενα 50 χρόνια,μέχρι να ξαναπιάσουμε πάλι την μελλοντική αρλουμπολογία.
Φαύλος κύκλος ιστορικός.Η ιστορία θα επαναληφθεί.Κουράγιο.


==================================
Ενα είναι σίγουρο.Πως μετά τίς 17 Ιουνίου μπαίνουμε σε αχαρτογράφητο τοπίο.Γιά έναν απλό λόγο.Διότι όλοι ,μα όλοι οι εγχώριοι πολιτικοί που μας υπόσχονται διάφορες αρλούμπες στα τηλεοπτικά πάνελ,δεν έχουν καν Χάρτη.Ούτε είχαν ποτέ.Απλά πορευόνταν στό γνωστό τοπίο των δανεικών.Τώρα όμως που το τοπίο είναι άγνωστο,χωρίς πυξίδα και χάρτη,ο κίνδυνος της απώλειας προσανατολισμού είναι πρό των θυρών.Αλλωστε λένε και ψέμματα στην πελατεία.Και το δύσβατο μονοπάτι αρνούνται,και λεωφόρο ευθεία στο Βουνό υπόσχονται.

===========================================

Εγώ πάντως ξέρω ότι δεν είναι Γαλατικό χωριό αλλά Αρβανιτοχώρι.Αλλωστε τότε στα γεγονότα είχαν βάλει και πανώ:<<Eδώ είμαστε Αρβανίτες>>.Το θυμάστε.Και εδώ που τα λέμε και δίκιο είχαν.Απωθημένα στο DNA τους οι Αρβανίτες απο το 1830-1840.Κάτι ήξερε ο Καποδίστριας που ήθελε καντονιακό σύστημα από τότε.
Οι Ελβετοί δεν έχουν Ελβετική γλώσσα.
Γαλλόφωνοι-Ιταλόφωνοι-Γερμανόφ
ωνοι,αλλά πάνω από όλα ΕΛΒΕΤΟΙ.Εμείς εδώ μιλάμε την ίδια γλώσσα,έχουμε την ίδια θρησκεία,αλλά δεν μπορούμε να συννενοηθούμε για τα σκουπίδια μας.
Και όχι μόνο.Αυτό θα πεί <<Εθνική-κοινωνική-συλλογική συνείδηση>>,για το <<κοινό συμφέρον>>.Γιαυτό θα γελάω.Γιατί αυτές τις διαχρονικές στρεβλώσεις θα τίς βρεί μπροστά του και ο Τσίπρας,και η αριστερά.Γιατί ποτέ της η αριστερά δεν ασχολήθηκε με τον πυρήνα του προβλήματος της κατακερματισμένης Νεοελληνικής κοινωνίας.
Κάθησε και αυτή πάνω στα ιδεολογήματα και τους μύθους.
 ===========================================

Οποιος τολμήσει να πεί ότι υπάρχει πιθανότητα οικονομικής κατάρρευσης και να την τεκμηριώσει,θεωρείται ως τρομοκράτης των Λαικών συμφερόντων και ύποπτος σκοτεινών δυνάμεων.Μονόδρομος λοιπόν η σιωπηρή αποδοχή της αντίθετης άποψης που λέει εν ολίγοις,<<Χαλαρά παιδιά δεν τρέχει τίποτα.Πάμε βλεποντας!!>>.
Είναι μία άλλη άποψη του σημερινού πολιτικού <<διαλόγου>>
Πως το λέει η παροιμία;;<<Στό τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό>>
============================================

Η σημερινή παραφιλολογία περί <<τρομοκράτησης του Λαού>>,μού θυμίζει τον καρδιολόγο που λέει στόν καπνιστή των 4 πακέτων ημερησίως:
<<Είδα στον υπέρηχο ότι είσαι στα πρόθυρα εμφράγματος,οι στεφανιαίες αρτηρίες σου είναι βουλωμένες,ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ τώρα!>>
Και οι συγγενείς που θέλουν να κληρονομήσουν την περιουσία του Καπνιστή λένε στον καρδιολόγο:
<<Γιατρέ πάψε να τρομοκρατείς τον Θείο μας>>
==========================================

Ερώτηση:Καμμία πορεία στην Συριακή πρεσβεία δεν θα κάνουμε σύντροφοι;;
Τι στο διάβολο τέτοια μούγκα στην στρούγκα!!!
=============================================
Η αντίδραση Τσίπρα στην πολύ λογική και τεκμηριωμένη ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας,μου θυμίζει την παροιμία:<<Αυτός πού έχει την μύγα ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ>>
===============================================
O σημερινός αυτόχειρας της Νίκαιας,στο σημείωμα του έγραψε,<<Μας χρειάζεται μία Θάτσερ>>.Σε αντίθεση με τον άλλον τον μακαρίτη,που έγραψε για <<καλάσνικοφ>>.
Αρα γιά τον σημερινό αυτόχειρα οι αντιμνημονιακές δυνάμεις <<ΓΙΟΚ>>
Ολα εξαρτώνται απο το τί σημείωμα θα αφήσει κάποιος αυτόχειρας,και όχι ο ίδιος ο αυτόχειρας!!!
Σημεία των καιρών μίας κοινωνίας σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ!!
 =============================================

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕ.Πού όλως περιέργως ακόμα και ο Τράγκας,(εθνικό λαμόγιο),άρχισε να κραυγάζει.Ας δούμε όμως τί λέει,πρίν κραυγάζουμε.
==============================================

Ο Τσίπρας χθές υποσχέθηκε την διατήρηση των ειδικών μισθολογίων των Στρατιωτικών.
Σήμερα ο Αβραμόπουλος τάχθηκε για το ίδιο ζήτημα υπέρ των Αστυνομικών.
Και ο Βενιζέλος <<αδελφοποιήθηκε>> με την ΑΔΕΔΥ!!
Αλλος γιά την πελατεία;;;
<<Λεφτά υπάρχουν>>,αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν.Μπορεί όμως να τυπωθούν....!!!
Με αξία ίση με το ένα φιλοδώρημα στά δημόσια ουρητήρια των Σκοπίων.
Ποιό πολιτικό σύστημα βρίζουμε;;<<Κοινωνία μου ίδιοι είμαστε και σου μοιάζουμε>>
Θα πέσει πολύ γέλιο μετά τίς 17 Ιουνίου...μα πολύ γέλιο!!!Αλλά και κλάμα,πολύ κλάμα!!
===========================================

Ολοι μιλούν γιά εργατική τάξη.Δέν ξέρω άν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα,με την κλασσική έννοια.Θυμάμαι την δεκαετία του 1960,πιτσιρικάς,καί μόνο στήν οδό Πειραιώς υπήρχαν πάνω από 20 εργοστάσια.Αμυδρά θυμάμαι κάθε μεσημέρι στίς 4 που κάναμε ποδήλατο,γέμιζε η Πειραιώς από εργάτες και εργάτριες που σχόλαγαν.Σήμερα την ανύπαρκτη εργατική τάξη εκπροσωπεί η ΓΣΕΕ.Που ελλείψη εργατικής τάξης εκπροσωπεί τίς κρατικοδίαιτες ΔΕΚΟ.Αυτή είναι η αλήθεια.Ούτε εργατική τάξη έχουμε,ούτε εργοστάσια.Ιδεολήψίες μπόλικες έχουμε,αχταρμά έχουμε,μπουρδολογία μπόλικη έχουμε ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.
============================================

Αυτοί που θέλουν να κρατικοποιήσουν τον ΟΤΕ,ήθελα να ρωτήσω τι πάροχο έχουν σπίτι τους;WIND,CYTA,HELLAS ON LINE,κ.λ.π.Το 1996 ένα οικιακό τιμολόγιο κρατικού ΟΤΕ,(δίμηνο),με 5 ώρες υπεραστικά και κάπου 300 fax Θεσσαλονίκη είχε 135.000 δρχ.Δηλαδή περίπου τότε 400 ευρώ!!!
Σήμερα με απεριόριστα αστικά-υπεραστικά και internet,με τα νέα μειωμένα τιμολόγια του ΟΤΕ έχει 63 ευρω το δίμηνο.Και με την είσοδο καί άλλων ιδιωτικών εταιρείων τα τιμολόγια είναι ακόμα πιό κάτω.Ενώ στην ΔΕΗ από το 1996 έχουμε αύξηση 60% καί πλέον.Ασε πού τότε και πιό πρίν,έβαζες Βουλευτή γιά να πάρεις γραμμή τηλεφώνου.
Τελικά οι ιδεοληψίες είναι μία μορφή ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ.
=============================================

Ακούγοντας τίς συζητήσεις στα κανάλια μεταξύ των πολιτικών,σε πιάνει θλίψη.Το <<λεφτά υπάρχουν>>,έχει διακομματική ισχύ.Λεφτά όμως δεν υπάρχουν.Και το κυριώτερο:Καί αυτά τα λίγα που είναι στα κρατικά ταμεία τελειώνουν.
Αντί λοιπόν να λένε <<λεφτά υπαρχουν>>,θα ήταν καλύτερα,να βγούν κάποιοι να μας πούν,(εάν μάς πούν),με ποιό τρόπο αυτό το κράτος και αυτή η κοινωνία θα βγάλει λεφτά,μέσα από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και πώς θα αλλάξουν οι σάπιες δομές αυτού του κράτους.Αλλοιώς το παιγχνίδι αρχίζει να εκνευριστικά βαρετό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου