Powered By Blogger

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Κοντά στο ατύχημα.

Εχω την εντύπωση πως η ώρα,που το <<ιατρικό μηχάνημα>> της εντατικής,θα δείξει ευθεία γραμμή στο monitor, πλησιάζει.
Λέει μια παλιά παροιμία:<<Αν είναι να βγεί μιά ψυχή ας βγεί το γρηγορότερο>>.Αφού τόσο πολύ το θέλουμε και το επιδιώκουμε.
Οταν θέλεις τόσο πολύ να ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΣ,τότε όλο το ΣΥΜΠΑΝ,συνομωτεί για να τα καταφέρεις!!Η αυτοκαταστροφική μανία άλλωστε είναι στο DNA μας,από την σύσταση μας.
Οταν Ρουμελιώτες και Μωραίτες από το 1822,ενεπλάκησαν σε ένα αιματηρό εμφύλιο πόλεμο.Τον οποίο επιμελώς μας έκρυψαν και συνεχίζουν να κρύβουν τα βιβλία της Ιστορίας.Με ψέματα όμως,με πλαστογραφίες και ιδεολογήματα,ούτε Εθνική κοινωνική συγκρότηση επιτυγχάνεις,ούτε σοβαρό κράτος φτιάχνεις.
Οταν γενεές Νεοελλήνων,μεγάλωσαν στο ψέμα,στό ψέμα θα προστρέξουν.Και τον Λαικισμό θα ασπάζωνται.Τον Λαικισμό που τροφοδότησε ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα,από τότε που γίναμε κράτος,(με ελάχιστες εξαίρεσεις).
<<Οι αρχηγοί των κλεφταρματωλών,γίνανε Βουλευτές και τα πρωτοπαλλήκαρά τους,γίνανε Κομματάρχες>>.Και δομήσανε το πελατειακό κράτος με βάση τα Ευρωπαικά δάνεια.Από τότε λίγα αλλάξανε.Χωρίς εθνικό σχέδιο,χωρίς πρόγραμμα.Ακόμα και σήμερα.Καλώς η κακώς,το μοναδικό πολιτικό πρόγραμμα,είναι το ΜΝΗΜΟΝΙΟ Β.Που στα 65,από τα 71 σημεία του,περιγράφει,πως αυτό το ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ,πρέπει να γίνει ΣΟΒΑΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Αλλά πού.........!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου