Powered By Blogger

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!!

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!!
Γιατί κατέρρευσε ο δικομματισμός;
Διότι κατέρρευσε το πελατειακό κράτος.
Γιατί κατέρρευσε το πελατειακό κράτος;
Διότι δεν υπάρχουν πιά λεφτά να το συντηρούν.
Από πού βρίσκονταν τα λεφτά τόσα χρόνια;
Από τον ελεύθερο και χωρίς όρους και μνημόνια δανεισμό,των αγορών.Το δημόσιο εξέδιδε κρατικά ομόλογα,(κάτι σαν μεταχρονολογημένες επιταγές),και δανειζόταν λεφτά για να ταίζει και να διογκώνει τους πελάτες,δια του πολιτικού συστήματος των ΒΟΛΕΥΤΩΝ,που έτσι εξασφάλιζαν την επανεκλογή τους.
Γιατί οι αγορές έκοψαν την ροή δανεισμού στην Ελλάδα,ενώ η παγκοσμίου φήμης Οικονομολογος Λούκα Κατσέλη δεν το περίμενε;
Διότι πήραν χαμπάρι ότι το μαγαζί μπάζει από παντού.
Και τί έγινε μετά;
Αναγκαστήκαμε να δανειστούμε,όχι πιά ελεύθερα και χαλαρά από τις αγορές,αλλά από συγκροτημένα κράτη.Από τους προυπολογισμούς των κρατών,που τροφοδοτούν οι Ευρωπαίοι φορογούμενοι.Μόνο που ένας τέτοιος δανεισμός συνεπάγεται και σαφείς όρους.
Υπό την ομπρέλα αυτών των κρατών,αποφασίστηκε το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους κατά 50%.Και είναι πλέον πολύ πιθανόν να κουρευτούν και τα ΔΑΝΕΙΑ,που προσφάτως πήραμε από τα κράτη.Δηλαδή να πεταχτούν στόν Καιάδα,τα μισά λεφτά από τούς φόρους που πλήρωσαν οι Ευρωπαίοι πολίτες.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;
ΟΧΙ!!ΜΕΓΑ ΨΕΜΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΛΕΕΙ!!
Δέν υπάρχει ανθρώπινο μυαλό που να κάνει DELETE του MEMORY,σε τρία χρόνια.Οι αγορές θα θυμούνται τουλάχιστον για ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ το χουνέρι που τούς κάναμε.Οπως ΕΣΥ θυμάσαι για 20 χρόνια όποιον σε δαγκώσει.Εκτός αν γίνει το θαύμα.Δηλαδή να αρχίζουμε να παράγουμε με ΤΡΕΛΟΥΣ ρυθμούς,ΤΡΕΛΑ προιόντα,σε ΤΡΕΛΟΥΣ χρόνους.Αλλά θαύματα δεν γίνονται.Αυτά θέλουν τεράστια προσπάθεια .πολύ χρόνο,κόπο,και ΙΔΕΕΣ!!
Ειτε με ευρώ,είτε με δραχμή,είτε με ότιδήποτε άλλο.
Και αυτό γιατί:Οι αγορές δεν δανείζουν.Αν την <<κάνουμε>> και στα κράτη,ούτε και αυτά θα μας δανείζουν.Θα μάς αφήσουν να φτάσουμε ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ όριο εξαθλίωσης και χρεοκοπίας, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ!!
Αυτή είναι η αλήθεια που ξετυλίγεται μπροστά μας.Τόσο απλά.Μα τόσο απλά.
Κατά τα άλλα μπορούμε να κάνουμε χαβαλέ στίς εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου