Powered By Blogger

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Το Κ.Κ.Ε στην Μεταπολιτευση,πριν και μετα την πτωση της Ε.Σ.Σ.Δ.Οταν ΤΟ ΚΟΜΜΑ απογαλακτιζεται και οι μνημες ξεθωριαζουν .

ΚΚΕ...ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΘΩΡΙΑΣΕΙ...και το <<Βρεφος απογαλακτιζεται>>

Οταν το 1944 απελευθερωθηκε η χωρα,το ΚΚΕ θεωρουσε τους Αγγλους συμμαχους,και μαλιστα στις πρωτες διαδηλωσεις
απελευθερωσης στην Αθηνα, το ΚΚΕ κατεβαινε με τις τρεις σημαιες,(την σοβιετικη, την αμερικανικη και την εγγλεζικη).Γιατι αυτο;

Γιατι τοτε η Σοβιετικη Ενωση στα πλαισια της εξωτερικης πολιτικης της,σταθεροποιουσε την νεα κυριαρχια στην ανατολικη Ευρωπη,με την στηριξη και συμφωνια των συμμαχων εκεινων,που λιγο αργοτερα εγιναν αντιπαλοι σε εναν ψυχρο πολεμο.

Δεν ηταν μονο η ακρα δεξια με την δοσιλογικη και εγκληματικη πολιτικης της,δεν ηταν μονο η κεντροδεξια με τους <<πολυ λιγους>> ηγετες,αλλα και η ετεροκαθοριζομενη απο το Κρεμλινο Ελληνικη αριστερα,(ΚΚΕ).

Μεσα απο τα τραγικα λαθη ,οδηγησαν ολοι απο κοινου την χωρα, σε εναν αιματηρο εμφυλιο πολεμο με διαστασεις που ακομα πληρωνουμε.

Το 1974 οταν το ΚΚΕ νομιμοποιηθηκε απο την τοτε κυβερνηση του Κ.Καραμανλη,οι Σοβιετικοι ηγετες ειχαν δει με καλο ματι, οχι μονο την αποχωρηση της Ελλαδας απο το στρατιωτικο σκελος του ΝΑΤΟ, αλλα και την πολιτικη ανοιγματος Καραμανλη στις τοτε <<σοσιαλιστικες>> χωρες.

Αν προσεξει κανεις τοτε, τις αποφασεις των ολομελειων του ΚΚΕ, δεν θα βρει τιποτα σε σχεση με τις σημερινες πολεμικες ιαχες και τους υστερικους αλαλαγμους της Αλεκας Παπαρηγα,ουτε και αντιστοιχες φασιστικες επιδρομες ιδιες με τις σημερινες του ΠΑΜΕ.

Η γραμμη απο το Κρεμλινο ηταν σαφης.

Αντιπολιτευση στα ορια της νομιμοτητας και στα πλασια των προσχηματων.Το κομμα ηταν δεμενο στο αρμα της <<Μητερας>> πατριδας, που πρωτιστως κοιταζε τα δικα της συμφεροντα με βαση τους διεθνεις συσχετισμους.

Ειναι χαρακτηριστικο για εκεινη την εποχη,οτι το κομμα που εκανε την πιο σκληρη αντιπολιτευση και δημιουργουσε μεγαλες και δυναμικες εργατικες απεργιες,διαρκειας μαλιστα,ηταν το ΠΑΣΟΚ,που ειχε χαρακτηριστει απο τον Κων/νο Καραμανλη,ως η αριστερα της αριστερας!!!

Για οσους το θυμουνται!!

Το ιδιο συνεβαινε και την 10ετια του 1980. Οταν την κυβερνηση ανελαβε ο πιο <<ανεξαρτητος>> και λιγο <<αντι δυτικος>>, Ανδρεας Παπανδρεου.

Η ιδια Σοβιετικη γραμμη.
<<Ησυχια ταξη και ασφαλεια>>.Αντιπολιτευση εως εκει που δεν δημιουργειται προβλημα, σε μια κυβερνηση απο την οποια η <<Μητερα>> πατριδα μπορουσε να εχει και να ελπιζει, επι μερους οικονομικες συνεργασιες.

Ποιος θα ξεχασει το 1985, οταν ο Ανδρεας τοτε,προκειμενου να περασει οικονομικα μετρα,νομοθετησε το περιφημο αρθρο 4, που ουσιαστικα καταργουσε τις απεργιες.

Ποιοι εκαναν τοτε αντιπολιτευση:

Μα πρωτιστως τα δικα του στελεχη, απο την τοτε ΓΣΕΕ,που διασπαστηκε,με επικεφαλης τους, Πιπερια,Σπυροπουλο,(σημερινο διοικητη του ΙΚΑ),Κοκκινοβασιλη,Μπακιρτζη,και εκατονταδες αλλα στελεχη της ΠΑΣΚΕ, που κηρυξαν πραγματικο πολεμο στην τοτε κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ,με την δημιουργια μαλιστα,και ανεξαρτητης πολιτικο-συνδικαλιστικης κινησης,την Σ.Σ.Ε.Κ (Σοσιαλιστικη,συνδικαλιστικη,εργατουπαλληλικη Κινηση),ενω το ΚΚΕ ακολουθουσε απο πισω,με πιο μετριοπαθη πολιτικη,υπο την ηγεσια του Μητσου Κωστοπουλου.

Eως τοτε το ΚΚΕ, συμμετειχε και στην ΓΣΣΕ,επισημα και σε αλλους θεσμους.

Μεχρι τοτε το ΚΚΕ, δεν ηταν τοσο επιθετικο και στειρα αρνητικο σε βαθμο πολεμικης συγκρουσης με την Ε.Ε, ει μη μονον σε φραστικο επιπεδο,λογω υπαρξης στο διεθνες παιγχνιδι των συσχετισμων,της πρωην ΕΣΣΔ.

Το ΚΚΕ αρχισε να χανει τον μπουσουλα απο το 1988, οταν ηδη στην Σοβιετικη Ενωση αρχισε να διαφαινεται οτι ολα χαλαρωνουν,και ολα αρχιζουν να αποσυντιθενται.

Ειναι σαφες οτι ακομα και στο θεμα της παραπομπης του Α.Παπανδρεου στο ειδικο δικαστηριο,το ΚΚΕ,εαν υπηρχε στυβαρη γραμμη απο Μοσχα το 1989,δεν θα συμμετειχε,εφοσον η Μοσχα θα ελεγε Οχι στην παραπομπη.

Μετα την καταρρευση της πρωην ΕΣΣΔ, το ΚΚΕ ηταν το μοναδικο κομμα σε ολοκληρη την Ευρωπη που ακολουθησε εναν δικο του αοριστο <<μονοδρομο>>,χωρις καμμια σαφη πολιτικη γραμμη,περα απο γενικες διακυρηξεις και πολεμικες ιαχες που μαλλον το οδηγουν σε ενα απομονωτισμο και
μια ιδεολογικη καθηλωση.

Ενα κομμα, που σε ολη του την ιστορια, καθοριζε την πολιτικη του με βαση την γραμμη απο την <<Μητερα πατριδα>>,ακριβως ιδια κατασταση με την οποια, τα
αλλα κομματα στο ελληνικο πολιτικο συστημα,καθοριζοντουσαν απο το Στεητ Ντιπαρτμεντ,και πριν το 1947 απο το foreign-Office.

ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΒΙΝΤΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΟ 1978.

Στην Αργεντινη λοιπον το 1978, ο Στρατηγος Βιντελα, ειχε επιβαλλει στην Χωρα ενα πανομοιοτυπο φασιστικο καθεστως, ιδιο με αυτο του Γειτονα Πινοσετ στην Χιλη.

Ενω λοιπον το ΚΚΕ δεν ειχε κανενα προβλημα να καταδικαζει μαζι με τα αλλα δημοκρατικα κομματα τοτε, σε κοινες ανακοινωσεις και ψηφισματα, το καθεστως της Χιλης,οταν τεθηκε θεμα καταδικης του ιδιου φασιστικου καθεστωτος στην Αργεντινη, αρνηθηκε να συνυπογραψει το ψηφισμα.

Εχει μεινει στη ιστορια και περασε και στην πολιτικη ανεκδοτολογια, η <<μνημειωδης>> τοτε αγορευση του βουλευτη του ΚΚΕ,Κωστα Καππου,ο οποιος ειχε πει, οτι δεν μπορουμε να χαρακτηρισουμε ως φασιστικο ενα καθεστως σαν αυτο της Αργεντινης,διοτι δεν ειναι σαφως προσδιορισμενο και μαλλον ειναι μια ρευστη πολιτικη κατασταση!!!

Τοτε ειχε κυκλοφορησει και το ανεκδοτο περι <<ρευστου φασισμου!!>>

Τι ειχε συμβει;;

Aπλα η τοτε Σοβιετικη Ενωση, ειχε συναψει ισχυρες εμπορικες σχεσεις με το καθεστως Βιντελα,αφου οι Σοβιετικοι ηγετες, δεν ψαχνανε να βρουνε αν το καθεστως που θα εχουν συναλλαγες ειναι φασιστικο, αλλα αν θα ειχαν κερδη απο εμπορικες σχεσεις.

Αυτα για την ιστορια.

Και οτι και να λενε σημερα, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΓΡΑΦΕΙ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΞΕΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΝΗΜΗ!

ΥΓ
Ας κανουμε μια υποθεση εργασιας.

Αν σημερα υπηρχε Σοβιετικη Ενωση και πηγαινε εκει, ο οποιος Ελληνας Πρωθυπουργος να συμφωνησει σε μια εμπορικη διακρατικη συνεργασια,τι Θα εκανε σημερα η ιδια Γ.Γ κ.Αλεκα Παπαρηγα και το ΚΚΕ;;

Εγω πιστευω οτι θα εκαναν αντιπολιτευση οπως το 1976,οταν η κατασταση ηταν ακομα χειροτερη,οπως το 1985 οταν ο Ανδρεας περασε πραξη νομοθετικου περιεχομενου και απαγορευσε τις απεργιες(!!!),ενω του εκαναν αντιπολιτευση μονο τα δικα του στελεχη.

Δηλαδη το ΚΚΕ θα εκανε μια αντιπολιτευση μεσα <<σε λογικα ορια>>,ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ, ΕΝΑ <<ΦΡΟΝΙΜΟ ΚΟΜΜΑ>>

Αυτα ....για την ιστορια.

Εκτος αν μας πουν ,οτι ο απογαλακτισμος απο την τοτε ΕΣΣΔ τους εκανε καλο γιατι τωρα ειδαν <<το φως της αληθειας>>

Το λενε ομως,...η αναπολουν...ενα παρελθον που πεθανε και απο το οποιο ποτε δεν εκοψαν δεσμους αιματος,και κυριως νοοτροπιας;;

Διοτι τωρα χωρις την ντιρεκτιβα να κατεβαινει απο την Μοσχα,πανε σαν ενα τρενο,που οποιαδηποτε στιγμη μπορει να εκτροχιαστει,πεφτοντας,<<σε κατοικημενες περιοχες>>

Απλα,γιατι ενα κομμα που ολη του την φυσιογνωμια και πορεια, την βασιζε στην εξωθεν του ελληνικου χωρου γραμμη,πως σημερα μπορει να κανει εστω και μια σοβαρη αριστερη πολιτικη.Να ειναι ενα ευρωπαικο αριστερο κομμα;;

ΤΟ ΚΚΕ δεν εχει κανενα δικαιωμα να μιλαει για θεωριες υποτελειας,γιατι σε ολη την ιστορια του ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟΤΕΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ!!

Αν καποιος πρεπει να σεβαστει κατι απο την Ιστορια ειναι οι ανιδιοτελεις αγωνες δεκαδων χιλιαδων αριστερων και κομμουνιστων.

Η ιστορια ενος Λαου,η ιστορια δεκαδων χιλιαδων αριστερων,δεν μπορει να ταυτισθει με την Ιστορια των Κουτβηδων και μιας εως και σημερα ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗΣ ηγεσιας.

Διαβαστε παρακατω.
Ηταν και αυτο Καπιταλισμος Ηλιθιε!!! 

Ανοικτη επιστολη στον Ανωνυμο Συντροφο του ΚΚΕ .Συντροφε καλημερα!!Ας ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου