Powered By Blogger

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ;;;ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ;;XΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ!!!

ΟΧΙ,δεν ειναι η Βιεννη,δεν ειναι η Πραγα,δεν ειναι καποια αλλη Ευρωπαικη πολη.Ειναι το Ξενοδοχειο ΑΚΤΑΙΟΝ στο Ν.Φαληρο το 1925.Που δεν υπαρχει πια γιατι κατεδαφιστηκε.Οπως ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ,οτι καλο και ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ υπηρχε στην Χωρα αυτη.Καθως,οπως λεει και ο Γερασιμος Κακλαμανης,στο βιβλιο του,<<Επι της Δομης του Νεοελληνικου κρατους>>,ολως περιεργως,μετα την ιδρυση του Τ.Ε.Ε.(Τεχνικο επιμελητηριο Ελλαδας),το 1923,οι Αρχιτεκτονες,οι ιδιοι ακριβως ανθρωποι που τελειωναν το Ε.Μ.Π και εφτιαχναν ΩΡΑΙΑ ΚΤΗΡΙΑ,απο αρχιτεκτονες,μετατραπηκαν σε <<ΑΔΕΙΑΔΕΣ>>.
Και αυτα ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ,γινανε,με την εισοδο στην Χωρα,των περιπου 1.600.000 προσφυγων.
ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!
Ετσι σιγα-σιγα,και με την διαπλοκη με τις πολεοδομιες,που αρχισαν να ξεφυτρωνουν,η Αθηνα και ολες οι πολεις που σημερα εχουμε στην Ελλαδα,εγιναν μια ΑΝΑΡΧΗ-ΤΣΙΜΕΝΤΟ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,που σε πιανει η ψυχη σου.
Αυτο ειναι το μερος της Κωμικοτραγικης Ιστοριας του Νεοελληνικου κρατους στην Δομηση των Πολεων.
Φυσικα με τις ευλογιες του Πελατειακου Κοτσαμπασικου Πολιτικου και Αυτοδιοικητικου-Δημαρχιακου Σαπιου συστηματος,που υπαρχει ακομα και στις μερες μας.
http://filikietaireia.blogspot.com/2011/12/22.html
22 φωτογραφιες απο μια μονο πολη!
ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΣΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.ΜΕΡΟΣ Α.
http://filikietaireia.blogspot.com/2011/12/22.html
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΥΛΙΔΗ.ΝΈΟ ΦΑΛΗΡΟ. ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ. ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ. ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΙΟΣΚΙ, ΟΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΥΛΙΝΗ ΕΞΕΔΡΑ. ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΚΤΑΙΟΝ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου