Powered By Blogger

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΕΤΟΣ 2011...ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 1958..!!!!!

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ;; ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

Υπαρχει ενα πολυ συναρπαστικο βιβλιο του αειμνηστου συγγραφεα και δημοσιογραφου Γιαννη Κατρη που κυκλοφορησε στα τελη της 10ετιας του 1970 με τιτλο <<Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ>>.Ενα εργο αποκαλυπτικο και με ντοκουμεντα, που περιγραφει με ιστορικη αντικειμενικοτητα και απλοτητα,αλλα και με λογοτεχνικη γλαφυροτητα τα γεγονοτα στην Ελλαδα, απο το τελος του εμφυλιου πολεμου,(1949),εως και την πτωση της χουντας το 1974.

Θα μου δωθει η δυνατοτητα να σας παραθεσω εν καιρω μερικα αποσπασματα απο αυτο το εργο,το οποιο και σας συνιστω ανεπιφυλακτα να το αγορασετε.

Ειναι απο τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ και μπορειτε να το αναζητησετε σε κεντρικα βιβλιοπωλεια.

Εγω σημερα παραθετω ενα μικρο αποσπασμα απο την σελιδα 93 του βιβλιου στο οποιο περιγραφει την οικονομικη κατασταση της χωρας στα τελη της 10ετιας του 50!!Βρισκομαστε στο 1958 και ο συγγραφεας του βιβλιου με τον ρολο του δημοσιογραφου εχει μια συναντηση με εναν Δ/ντη εφοριας στην Αθηνα.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ:

<<
...Ενας διευθυντης της εφοριας στην Αθηνα μου αποκαλυψε οτι η οργανωμενη φοροδιαφυγη ειναι της ταξεως των πολλων δισεκατομμυριων δραχμων.Ανοιγοντας φακελους και ντοσιε μου παρουσιασε φορολογικες δηλωσεις γνωστων ονοματων,που ηταν καταφανως ανειλικρινεις.,<Κυταξτε>,μου ειπε,ο Σ.Π ,ειναι απο τους μεγαλυτερους εμπορους.Δηλωνει οτι τα ετησια εισοδηματα του τον χρονο ειναι 120.000 δραχμες,(4.000 δολαρια).Ερευνησαμε την οικογενειακη του ζωη.Εχει τρια αυτοκινητα και ενα γιωτ.Στο σπιτι του υπηρετουν δυο υπηρετριες,ενας κηπουρος,ενας σωφερ,και μια Αγγλιδα κουβερναντα των παιδιων.Καθε καλοκαιρι κανουν διακοπες στην Ελβετια.Αυτος ο ρυθμος ζωης με τους πιο μετριωτατους υπολογισμους,αντιστοιχει σε 40.000 με 45.000 δολαρια.Και δηλωνει μονο 4.000 δολαρια.

Ρωτησα αν υπαρχουν και αλλες τετοιες περιπτωσεις.<Δυστυχως>,μου ειπε ,το κακο ειναι γενικο.Ολοι οι μεγαλοι εμφανιζουν στις φορολογικες δηλωσεις τους το ενα δεκατο των πραγματικων τους εισοδηματων

Και τι μετρα παιρνετε τον ρωτησα.

Δυστυχως τιποτα.Η φοροδιαφυγη ειναι αριστοτεχνικα οργανωμενη με το συστημα των διπλων λογιστικων βιβλιων.Τα γνησια για την επιχειρηση.Τα ψευτικα για την εφορια.Τα ιδιωτικα φοροτεχνικα γραφεια κανουν χρυσες δουλειες,συμβουλευοντας και καθοδηγωντας την σωστη τηρηση των ψευτικων λογιστικων βιβλιων.Και οταν καποιος πιαστει στη φακα,θα δωροδικησει τον υπαλληλο της εφοριας ,και εκεινος συνηθως θα κλεισει τα ματια.

Ολα αυτα μπορουμε να τα αντιμετωπισουμε,γιατι ο νομος μας επιτρεπει την χρησιμοποιηση τεκμηριων ,απο την ιδιωτικη ζωη του φορολογουμενου.Αλλα οταν ανεπτυξα στον υπουργο των οικονομικων ενα σχεδιο δραστικης εξουδετερωσεως της οργανωμενης φοροκλοπης,που θα εκανε να εισρευσουν στι δημοσιο ταμειο αρκετα δισεκατομμυρια δραχμων,ο υπουργος με αποθαρρυνε,για να μην πω οτι με επεπληξε.<Δηλαδη μου ειπε,θελεις να δημιουργησεις στην κυβερνηση κοινωνικο ζητημα;;Δεν μας φτανουν οι εξεγερσεις των εργατων,τα συλλαλητηρια των αγροτων,και οι διαδηλωσεις των φοιτητων;Θελεις ναχουμε και επαναστασιν της αστικης ταξεως...>>


Μετα το 1974, με την οικονομικη αναπτυξη της μικρης και μεσαιας ταξης,και κυριως μετα το 1981, με κορυφωση την δεκαετια του 90 η φοροδιαφυγη αναπτυχθηκε και διογκωθηκε τα μεγιστα.

Δεν νομιζω να αντεχει κανενα σχολιο σε σχεση με αυτα που συνεβαιναν πριν 53 χρονια,δηλαδη το 1958, παρα μονο τουτο:

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 που ερχεται σε λιγο... με την Νεα Δανειακη συμβαση!!!....ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ........Ισως η φοροδιαφυγη μεχρι το 2100 θα αντιμετωπισθει αποτελεσματικα...Ισως...Εαν καποτε αποφασισουμε να απαλλαχτουμε απο το Πελατειακο-Κοτσαμπασικο πολιτικο συστημα.



Ενα ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΚΟ πολιτικο-συνδικαλιστικο-συντεχνιακο συστημα,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ....ΟΧΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.....ΑΛΛΑ ΤΗΣ 190 ΧΡΟΝΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!


Αφου η φοροδιαφυγη που ειναι ΒΙΩΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 190 ΧΡΟΝΙΑ και η  ΚΑΛΠΙΚΗ <<Εθνικη κοινωνικη συνειδηση>>,που στηθηκε με βαση την Θρησκεια, σε ενα <<Ορθοδοξο>> δηθεν κρατος,με ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΕΛΙΑ, απο το 1822,δημιουργησε ενα ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ, που ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ με σοβαρο και συγχρονο κρατος!!

Απαιτειται ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ και ιστορικη αυτοκριτικη,ΑΠΑΛΛΑΓΗ απο αστικους ΜΥΘΟΥΣ,ιστορικα ΑΠΑΤΗΛΑ ιδεολογηματα,και αυταπατες στις οποιες ειμαστε εγκλωβισμενοι απο συστασεως του Νεοελληνικου κρατους.

Μονο τοτε,θα αρχιζει να υποχωρει Η ΕΘΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ,που μας εχει οδηγησει σε 5 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΣΕ 180 ΧΡΟΝΙΑ,και σε καπου 10 αιματηρους εμφυλιους πολεμους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ 


ΑRAHOVA-KAIMAKTSALAN-PERTOULI-VASSILITSA...DO YOU KNOW AGIOS ATHANASIOS;;;;;(!!!!!!!!!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου