Powered By Blogger

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ,Η, Η ΜΑΖΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ.

ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,Η ΜΑΖΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ;;;ΘΑ...ΔΕΙΞΕΙ...............
Εκλογες,προκειμενου να παρει η κοινωνια ΠΑΝΩ της, ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
<<Φοβάμαι

τους ανθρώπους που εφτά χρόνια

έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι

και μια ωραία πρωία –μεσούντος κάποιου Ιουλίου–

βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας

«Δώστε τη χούντα στο λαό».

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που με καταλερωμένη τη φωλιά

πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που σου 'κλειναν την πόρτα

μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια

και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο

να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που γέμιζαν τις ταβέρνες

και τα 'σπαζαν στα μπουζούκια

κάθε βράδυ

και τώρα τα ξανασπάζουν

όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη

και έχουν και «απόψεις».

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν

και τώρα σε λοιδορούν

γιατί, λέει, δεν βαδίζεις στον ίσιο δρόμο.

Φοβάμαι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους.

Φέτος φοβήθηκα ακόμα περισσότερο.>>

Μανωλης Αναγνωστακης


Το ποίημα «Φοβάμαι» γράφτηκε τον Νοέμβρη του 1983.

                                                            ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ τον Παναγιωτη Ψωμιαδη να φιλαει το χερι του Αρχιεπισκοπου...ποιου Αρχιεπισκοπου;;
Ευχαριστω τον φιλο Ντινο Φλωριδη απο το blog ΓΑΤΟΠΟΝΤΙΚΟΦΩΛΙΑ,που με τροφοδοτει με διαφορα σημαντικα

Αυτες τις μερες το κοινωνικο παραληρημα της νεας,στο ετος 2011, <<Εθνικης Εταιρειας του 1897>>,βρισκεται σε πληρη ανεξελεγκτη εξελιξη.Τα εθνικα νταηλικα,<<οταν πας ξυπολυτος στα αγκαθια>>,απεβησαν παντοτε μοιραια.
Αυτο διδασκει η ιστορια...τωρα θα μου πειτε,ποιος την χεζει την ιστορια...και ποιος την ξερει καλα...και ποια ιστορια....οχι βεβαια απο τα σχολικα βιβλια,που την μαθαινουμε επειδη ετσι την καθορισε το υπουργειο <<εθνικης παιδειας και Θρησκευματων>>,απλα για να περασουμε καποιες εξετασεις.
Ας πουμε ο νεαρος στην πανω φωτογραφια που χαιρεταει ναζιστικα,αν τον ρωτουσε κανεις,ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ, ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,(ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΑΝ),ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΞΑΝΑΧΑΡΙΣΑΝ,(διοτι την ξαναχαρισαν),ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΤΑΗΛΙΚΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,κατα το ρητο, <<που πας ξυπολητος στα αγκαθια>>,εγινε αιτια να την ξαναπαρουν οι Τουρκοι,ειναι σιγουρο πως δεν θα ξερει να σας απαντησει...παρα μονο να σας πει περι των δεσμων αιματος...και τετοια κουραφεξαλα...
Αλλα πριν μπω στο κυριως μερος της αναρτησης,οσοι θελετε δειτε τα εθνικα νταηλικια  ολη την ιστορια απο το 1878-1897 ΕΔΩ.
Και μαλιστα γραμμενα απο ενα Αριστερο.Αλλα σκεπτομενο της διανοησης,οχι γραφικο.

Μια εικονα της νεας ιδιοτυπης <<εθνικης εταιρειας>>,που σχηματιζεται,KAI ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΠΡΟΣΟΧΗΣ,αφορα ενα ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ,που αρχιζει να διαχεεται δεξιοθεν και αριστεροθεν σε ευρυτερα στρωματα της κοινωνιας, απο διαφορετικης αφετηριας συμφεροντων,αλλα και ιδεολογιας,κομματων,προσωπικοτητων και αλλων.
Μια αντιληψη που ανεξαρτητα αν εχει διαφορετικες ιδεολογικες και πολιτικες αφετηριες,ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ,με την Γαλλιδα κα ΛΕΠΕΝ,ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΦΙΛΑΝΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΔΕΞΙΑΣ,το ακροδεξιο κομμα στην Αυστρια,και αλλες <<δημοκρατικες>> Ευρωπαικες δυναμεις.
Η ταση αυτη του αυξανομενου ΙΔΙΟΤΥΠΟΥ ευρωσκεπτικισμου,δινει τον τονο στο συλλογικο κοινωνικο ασυνειδητο,και δημιουργει υπογειες διεργασιες που μπορει να αποβουν απροβλεπτες.
Η κατασταση επιδεινωνεται ραγδαια,απο τον ανεξελεγκτο Λαικισμο,που εξελισσεται πια σε κοινωνικο παραληρημα.
Και απο μια κυβερνηση,που εχοντας χασει τον μπουσουλα,δεν μπορει να πιασει την ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ  φοροδιαφυγη εδω και 18 μηνες,αδυνατει ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΗΔΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ,και να ιδρυσει απο την αρχη ενα καινουργιο συστημα,αλλα και μια συνολικη νεα δημοσια διοικηση,με αποτελεσμα να φορολογει τα συνηθη υποζυγια της κοινωνιας.

ΑΛΗΘΙΝΟΙ Η <<ΑΛΗΘΙΝΟΙ>> ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ;;

Μία ημέρα ακούσαμε στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης ότι στην Ισπανία οι εκεί αγανακτισμένοι είχαν αναρτήσει ένα πανό που έλεγε «ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες». Απ’ ό,τι φαίνεται ένα τέτοιο πανό δεν υπήρξε ποτε! 
Απλα καποιος  το σκηνοθετησε εδω.
Καποιος επλασε το σεναριο στο μυαλο του,και το πλασαρε διαδικτυακα.
Αλλοιως περιμεναμε την κοινωνικη λεγομενη εξεγερση,και αλλοιως μας....προεκυψε...!!!
Στην ιστορια,απλα γεγονοτα,απλοι ανθρωποι μπορει να την αλλαξουν η να επιταχυνουν εξελιξεις,προς το καλο,αλλα και προς την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ....(βλεπε μια καμαριερα).
Βεβαια εδω πρεπει να υπαρχει και το αιτιο,ας πουμε η ταση του Ντομινικ,να την πεφτει ακομα και ατσαλα στις γυναικες,η στην δικη μας περιπτωση,η ανικανοτητα ενος πολιτικου συστηματος,που μεταπολιτευτηκε πελατειακα,και ενος γενiκοτερου συστηματος 190 ετων,νεοοθωμανισμου,που εζησε με εναν μονιμο εξωτερικο δανεισμο,και ενα μεγαλο εξωτερικο χρεος.
Σε αυτην την πορεια ειχαμε καποιες φωτεινες εξαιρεσεις,και καποιους πεφωτισμενους ανθρωπους,(Καποδιστριας-Τρικουπης-Βενιζελος).
Αλλα ας επανελθουμε σε αυτην την σκηνοθεσια του ανωνυμου χρηστη,που παρουσιασε ενα ΔΗΘΕΝ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΑΝΟ,που ποτε δεν υπηρξε πραγματικα.
Και μεσα απο αυτη την σκηνοθεσια,αφου αποδεδειγμενα πια δεν υπηρχε Ισπανικος δακτυλος,αυτος που το εστησε,βασιστηκε στις σημερινες συνθηκες με την βαση του πως αντιδρα ο ΟΧΛΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΖΑ,σε τετοιες συνθηκες,οταν πας να του θιξεις το φιλοτιμο.
Δεν ειναι αναγκη εδω,και για την οικονομια,να αναφερουμε απλα,οτι το ισπανικο εγχειρημα,ειχε ΑΛΛΟ ΥΦΟΣ,ΚΑΙ ΗΘΟΣ,και φυσικα ειχε διαμορφωμενα αιτηματα,που συνιστουσαν ενα σοβαρο κινημα,στην κατευθυνση μιας αλλης καταστασης,με ζητηματα σοβαρα και αναπτυξιακα,στην βαση μιας υγειους οικονομιας στην οποια οι νεοι θελουν να εχουν εργασια.
Εδω στην νεοοθωμανια,ως συνηθως το αυθορμητο,ως ενα βαθμο,εξελισσεται σε κατασταση διφορουμενη και ακρως περιεργη.
Η κινηση ξεκιναει ως μη πολιτικη,(δεν λεω κομματικη),αρα ως τετοια ειναι εξ αρχης καπως αοριστη.

Και με βαση οχι το Εθνικο συμφερον,ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΑ.
Διοτι τετοιο σε αυτον τον τοπο γενικα δεν υπαρχει ουτε υπηρξε ποτε,(ουτε και εθνικη συνειδηση υπαρχει,καθως πριν βγουμε οι Ελληνες στις πλατειες θα φροντιζαμε να πληρωνουν φορους,μια, και οι 7 στους 10 φοροδιαφευγουν). 
Καθως αν υπηρχε και εθνικο φιλοτιμο,θα επρεπε να ειχαν ξεσηκωθει 100 φορες τα τελευταια 35 χρονια,πολλοι περισσοτεροι για παρα πολλα θεματα που οδηγησαν στην κριση.
Απλα τοτε δεν ειμασταν αγανακτισμενοι,αλλα τυφλωμενοι απο την χλιδη της πλασματικης αναπτυξης των δανειων της Ευρωπης,που μονιμα μας τα δινουν εδω και 190 χρονια.

Απλως τωρα θιχτηκε το ατομικο συμφερον και το ατομικο φιλοτιμο,οποτε με επικληση το ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΙΚΟ,χιλιαδες ατομικα ενωθηκαν στο συλλογικο που ουτως η αλλως δεν ειναι εθνικο,αλλα ειναι αυτο που λεμε,Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ.



Πηγή:www.capital.gr
Αυτες τις μερες ζουμε κατι μαζικα περιεργο.
Μια μαζικη ψυχολογια,κατι που το ονομαζουν κινημα,ο Θεος να το κανει,μια σουπα με υλικα,απο Αντισημιτισμο,Κατσαρολες πολυτελειας,αντιδραστικη Παπαδοκρατια,ακροδεξιους,Αντιμασονους,Αντι-Εβραιους,αριστεριστες,Αριστερους.
Μεσα σε αυτη την Λαοσυναξη,υπαρχουν φυσικα και εντιμοι αληθινα αγανακτισμενοι ανεργοι,νεοι που δεν βλεπουν μελλον σε αυτην την χωρα,συνταξιουχοι που πληρωσαν του κοσμου τις εισφορες και παιρνουν 600 ευρω συνταξη.
Αλλα υπαρχουν και αποστρατοι που βγηκαν στα 50 σε συνταξη με ποσα ανω των 3000 ευρω,συνταξιουχοι ενστολοι της ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑΣ,που ευνοηθηκαν και  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ,ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ-ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ,απο τον βαθμο που ειχαν την ημερομηνια της συνταξιοδοτησης με μια απλη προδιαγεγραμμενης δικαστικης αποφασης,προσφυγη που στηριζεται σε νομο του Αντρεα απο την δεκαετια του 1980!!!.
Ανθρωποι που δεν μπορουν πλεον να διοριστουν απο τους Βουλευτες-Βολευτες,υπαλληλοι των ΔΕΚΟ που ειναι πλαι-πλαι με ανεργους,και ορυονται και για την δικη τους <<ανεργια>>. 
Ιδιοκτητες αυθαιρετων,και γενικως αυθαιρετουντες προς καθε κατευθυνση.

Συνταξιουχοι των 48 ετων και των 44,μαγαζατορες που εκλεισαν τα μαγαζια τους,στα οποια απασχολουσαν ανασφαλιστους νεους,κλεβοντας το ΙΚΑ,ιδιοκτητες πρατηριων βενζινης που τους εκλεισαν τα πρατηρια, λογω κλοπης σε πειραγμενες αντλιες,συνδικαλιστες μεταμφιεσμενους σε ακομματιστους αγανακτισμενους,αρχιλαμογια εφοριακους που μουτζωνουν τους κλεφτες βουλευτες,γιατροι που τοσα χρονια ξεσκισαν τα ασφαλιστικα ταμεια στις παρανομες και φουσκωμενες συνταγογραφησεις,φαρμακοποιοι που πεταγαν τα φαρμακα στα πηγαδια,η παρακρατουσαν το αυτοκολλητο ετικετακι απο το κουτι του φαρμακου,κατασκευαστες οικοδομων που εχουν κανει τεραστια φοροδιαφυγη,εθνικιστες που λιγες μερες πριν χτυπουσαν μεταναστες στον Αγιο Παντελεημονα,φανατικοι οπαδοι της Τατιανας Στεφανιδου και του Ψινακη,παιδια που δεν πρωτευσαν στα tv show,ανθρωποι που δεν μπορουν πια να ξευτιλισουν την πιστωτικη τους καρτα στα πολυκαταστηματα,ανθρωποι ανιστορητοι και ουδεποτε γνωριζοντες τι ακριβως συμβαινει σε αυτην την χωρα,ΜΙΚΡΟΙ ΦΥΡΕΡ επαναστατες,<<Προστατες>> του προλεταριαρου,που εχουν γινει ταγματα εφοδου,κατα το προτυπο της Βαιμαρης,και με αριστερο μανδυα,δερνουν και προπηλακιζουν,φοροφυγαδες και φοροκλεφτες,(αφου ακομα και σημερα με στοιχεια,οι 7 στους 10 Ελληνες φοροδιαφευγουν),εντιμοι πραγματικα αλλα και ανεντιμα λαμογια,αλλα κ.λ.π <<δημοκρατικες δυναμεις>> 
ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ.

Ας μην ξεχασουμε να αναφερουμε και καποιους πολυ λιγους,εγκαθετους μισθοφορους,της κρατικοδιαιτης επιχειρηματικοτητας,που θελει να κανει παρτυ στο αιμα ενος Εθνους σε πληρη χρεοκοπια,με σημαια την δραχμη υποτιμημενη σε σχεση με το ευρω ακομα και στις 1000 μοναδες αντι των 340 που ειναι σημερα.Αυτοι οι εγκαθετοι,για τους εχοντες πολιτικο ενστικτο,και πειρα,φαινονται επι της πλατειας και κανουν πολυ θορυβο,μερικοι με κατσαρολες....αρκετα γνωστοι Μπραβοι...και ο νοων νοητω!!!!!!!

Κανεις,απο ολους εμας,ακομα και η πλειοψηφια της πλατειας, και ειναι σιγουρο,δεν θελει κατα βαθος την χρεοκοπια της Χωρας....αν και την επιδιωκει..

Κανεις απο εμας,οσοι ειμαστε εν ζωη,ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ,και αυτο σε ενα βαθμο ειναι κακο,γιατι κανονικα επρεπε να ξερουμε,και να μην παιζουμε στις πλατειες παιχνιδακια με τις κατσαρολιτσες FISSLER,(και αυτες παναθεμα μας εισαγομενες ειναι,και μαλιστα Γερμανικες),αν και παιζοντας ετσι με την τυχη της Ελλαδας,συντομα θα  μαθουμε τι σημαινει χρεοκοπια,και τοτε ποιος θα στησει στο Γουδι ποιον!!!

Υπο την Μουσικη Θεοδωρακη,και απαγγελια ποιηματων απο τον Λακη με τα ψιλα επαναστατικα ρεφλεξ .
Με εθνικους ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ,και ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ,που θελουν οσο πιο γρηγορα γινεται να φυγουμε απο την εποπτεια των Ευρωπαιων,μιας και το κρατικοδιαιτο εχει προς το παρον σταματησει,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ,ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΣΕ ΔΡΑΧΜΙΚΟ ΠΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ. 

Το αιτημα ειναι <<παρτε το μνημονιο και φυγετε απο εδω>>.Το αιτημα ειναι <<δεν χρωσταμε τιποτα,διαγραφη του χρεους>>...και οι αποριες εχονται αυτοματα:
Αν ηταν εσωτερικο το χρεος και ειχες εσυ ενα Ομολογο του κρατους ονομαστικης αξιας 1000 ευρω,θα ελεγες φιλε αγανακτισμενε της πλατειας;;

Τωρα γιατι το λες με ευκολια,επειδη αυτο ειναι ομολογο καποιου αλλου,που ειναι σε αλλο κρατος.Ειναι ακριβως απο την αντιθετη μερια,αν το δεις, σαν και αυτους τους χιλιαδες ομοεθνεις σου,που αγοραζουν μαζικα Γερμανικα ομολογα;;

Εσυ αγανακτισμενε,αν εχεις 1000 ευρω,και σου ελεγε το κρατος σου σημερα,να παρεις εσυ εσωτερικα,ενα ελληνικο κρατικο ομολογο,θα το επαιρνες;;
Την στιγμη που τρεχεις πανικοβλητος να παρεις τις καταθεσεις απο τις Τραπεζες;;

Tωρα μας ηρθε στο μυαλο,να διαγραψουμε το χρεος,που αλογιστα φουσκωναμε απο το 1981,και ξεφτιλισαμε στο φουσκωμα την πενταετια 2004-2009;;
Ποσες ηταν οι μιζες;;Και τα κλεμενα που λες δημαγωγικα ΣΑΝ ΚΟΛΛΙΓΟΣ ΤΟΥ ΛΑΚΗ;;

Λοιπον ακου: 350 δισ χρεος.
Να βαλουμε 100 δισ τα διαφορα απο τα οποια ,να βαλουμε μιζες 10%,και πολλα σου λεω.Το <<διεθνες ειναι 5%.
10%,λοιπον στα 100 δισ ειναι,ειναι 10 δισ.Απο τα 350 δισ,αν βγαλουμε τα 10 μενουν 340.Αυτα τι ειναι;;
Οσο αφορα τους τοκους,ειναι απο ανατοκισμους,δανειων επι δανειων,επι δανειων,για να συντηρειται η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ που απο το 1980 αρχισε να γιγαντωνεται.
ΒΛΕΠΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 1980-2009

Ωραια το διαγραφουμε,και ποιος θα μας δανεισει;;
-Δεν θελουμε κανενα δανειο
-Εχουμε δηλαδη εθνικο εισοδημα προερχομενο απο εξαγωγες,καθοσον εχουμε 16 δισ εξαγωγες και 45 εισαγωγες,οποτε αυτη η αναλογια πρεπει να αλλαξει ΑΜΕΣΑ!!!
-Δεν θελουμε κανεναν θα παραγουμε μονοι μας.
-Μας φτανει να παραγουμε μονοι μας,ας πουμε φακες;;

ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Και αν, ας πουμε οι Ευρωπαιοι, τρελαθουν απο εναν απιστευτο Φιλλεληνισμο και μας πουν:
<<Σας τα χαριζουμε ολα ρε κουφαλες,επειδη ειμαστε τρελαμενοι με τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο σας....τον οποιο και εσεις.....γνωριζετε τοσο....οσο τον επικαλειστε>>
Ερωτηση:
Θα συνεχισουμε να ζουμε με το ιδιο παραγωγικο μοντελο,διοτι αν ειναι ετσι, σε λιγα χρονακια,παλι χρεος θα εχουμε......αλλωστε,μεσα σε πεντε χρονια 2004-2009 δανειστηκαμε απο τους <<τοκογλυφους>>,με spread μονο 1-1,5% σε σχεση με το γερμανικο, 186 δισ ευρω.

Αυτο το τελευταιο το λεω,διοτι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ SPREAD ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 15%,ΤΟΣΟ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!
Οχι Πλατειωτες,αυτο ειναι στην δευτερογενη αγορα,και στην υποτιθεμενη πρωτογενη,που ειναι απλησιαστη,μας ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕ 4,5%.

Και ηθελα να γνωριζω τι θα φωναζατε σημερα,αν η Ελλαδα ηταν ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ,ΚΑΙ ηθελε να δανεισει με τεραστια ποσα,απο τον δικο της προυπολογισμο,ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΑΛΒΑΝΙΑ,στην οποια ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΙΡΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΖΑΝ:
<<OXI ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ>>!!!!!!!
Αραγε τι θα φωναζατε ΕΣΕΙΣ τοτε στην εδω πλατεια συνταγματος;;;;;;;;;;

Πολλες φορες η ιστορια εχει αποδειξει,οτι αν κατι δεν μπορει να αλλαξει, πρεπει να καταστραφει.Ολοσχερως. Και το μορφωμα που φτιαχτηκε το 1827,με την αποφαση και μονο των ξενων,που ηθελαν να αναδιανημουν τον χαρτη,μπροστα στην καταρρευση της τοτε Οθωμανικης Ιστοριας,δεν εγινε ποτε σοβαρο Ευρωπαικο κρατος,και παρα τις φωτεινες παρενθεσεις,και τις πεφωτισμενες ηγεσιες (Καποδιστριας-Τρικουπης-Βενιζελος),ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΕΝΑ ΜΟΡΦΩΜΑ,με ενα πολιτικο συστημα που στηριξε και στηριχτηκε στην πελατεια,την διαφθορα και τον κοτσαμπασισμο.

Και οταν μιλαμε για πολιτικο συστημα,δεν εννοουμε απλα και μονο το βουλευτικο,το οποιο πολλοι σημερα στοχοποιουν.
Εννοουμε ολο το πλεγμα των συνταγματικων εξουσιων,νομοθετικης,εκτελεστικης και ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (που μαλλον εχουν ξεχασει).
Αληθεια το οτι πανω ΑΠΟ 30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ,ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ Η ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ;;
Aλλα και της εξουσιας του τυπου και των μεσων μαζικης ενημερωσης των Εργολαβων της Διαπλοκης,το συστημα Αυτοδιοικησης,την Δημοσια Διοικηση,τους περι το κρατος Κρατικοδιαιτους Γνωστους στους παντες επιχειρηματιες,και ολη την κοινωνια στο συνολο της ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ,ΕΙΤΕ ΑΝΕΧΟΤΑΝ,ΕΙΤΕ ΣΙΩΠΟΥΣΕ.

Αληθεια,πως ειναι δυνατον,καποιοι να πιστευαν πως ειναι δυνατον,αυτο το πολυσυλλεκτικο κινημα του Οχλου και του Λαικισμου,που αυτες τις μερες βρισκεται στο συνταγμα,και που ολα ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ,οπου το καθε καρυδιας καρυδι λεει την παπαρια του θα ηταν ενα καθαρο πολιτικο κινημα με προτασεις νεοδιαφωτισμου και φυγης της Νεοοθωμανιας προς τα εμπρος,(Τον Μπουταρη στην θεσσαλονικη κουμμουνι και τουρκο τον φωναζαν)!!!.

Πως ειναι δυνατον να βασισατε ελπιδες στην ΜΑΖΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ.
Μηπως ξαφνικα αλλαξε η συμπεριφορα των Νεοελληνων στην ασφαλτο;;
Μηπως ξαφνικα οι φοροφυγαδες μειωθηκαν,αφου ακομα και αυτη την στιγμη με επισημα στοιχεια 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ,9 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΣΧΟΛΗΣ ΟΔΗΓΩΝ 250 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ;;
Μηπως αλλαξε η νοοτροπια των Δημοσιων υπαλληλων;;
Μηπως αλλαξε η νοοτροπια των καναλιων και του δημοσιογραφικου λαικισμου;;
Μηπως υπηρξε κανενα κινημα διαμαρτυριας για την σαρθρη και σχεδον ανυπαρκτη παραγωγικη βαση της χωρας;;
Μηπως ξαφνικα οι Νεοελληνες απεκτησαν ιστορικη αυτογνωσια;;
Μηπως ειδατε καμμια εστω αμυδρη αλλαγη στο πολιτικο συστημα,που αδιορθωτο,αυτη την υστατη στιγμη,συνεχιζει να ψυχαναμιζεται να λαικιζει και να φοβαται να πει αληθειες,μπας και δυσαρεστησει ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ,την οποια τωρα γλυφει.

Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΕΙΠΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ,(οτι και να νομιζει ο καθενας για τον Δρουτσα),και οι κοτσαμπασηδες του κοινοβουλευτισμου σχεδον κοντεψαν να τον στησουν στην πυρα,Βλ Πρωτοπαππας αλλα και η λαλιστατη μελαχροινη μεσηλιξ σχολιαστρια στις ειδησεις του SKY του βραδυνου δελτιου των 9.)
Μετα ηρθε και ο σπουδαιος πανεπιστημιακος κ.Ραμφος,και ειπε τα ιδια με τον Δρουτσα,αλλα οι διαπλεκομενοι σχολιαστες,και οι Βολευτες,μουγκα στην στρουγκα!!!



Εχουμε μια παραπαιουσα κυβερνηση,και εναν  πρωθυπουργο,που δεν στεκεται στο υψος των ιστορικων περιστασεων,Ενα αρχηγο της Αξιωματικης αντιπολιτευσης,που ΛΑΙΚΙΖΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ επαναλαμβανοντας τα λαθη του 1897,(σε οικονομικο επιπεδο προς το παρον,αλλα δεν διαφερει και πολυ απο εθνικα νταηλικια τυπου Δηλιγιαννη),με νεες <<Μακεδονομαχιες-Ευρωμαχιες>>.
Ειναι αυτο που λεμε,<<που πας Αντωνη μου ξυπολητος στα αγκαθια>>,και πηγε και στον ταφο του Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,προκειμενου να πει οτι ειναι και αυτος,<<Εθνικος διαπραγματευτης>>,τρομαρα του...ουτε μια τριχα απο τα....του Βενιζελου....μαλλον προς τον Δεληγιαννη του 1897 μοιαζει,οπως μοιαζει ολη η κατασταση.

Και εχουμε μια αριστερα,που απο μεν το ΚΚΕ,τα παντα αναγονται στην παγκοσμια σοσιαλιστικη κοινωνια του παραδεισου,απο δε τον <<φιλοδοξο>>,επικυνδυνα αρχηγο του ΣΥΡΙΖΑ,την ενοχη σιωπη,απεναντι στα ΝΕΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ που με αριστερο μανδυα,επαναλαμβανουν την ιστορια της Βαιμαρης,μεσα απο οχλους που βριζουν,λιθοβολουν,προπηλακιζουν,και γιατι οχι αυριο,να ενωθουν με την μαζα του γενικου οχλου,και να αναψουν τις νεες πυρες στο Συνταγμα,ως ιεροεξεταστες του Ελληνικου Μεσαιωνα,μετα Μουσικης,μαλιστα μεταπολιτευτικης και <<αντιστασιακης>>.


Η Γενικευμενη συγχυση ειναι κανονας.
Το κοινωνικο παραληρημα,ειναι ανευ προηγουμενου.
Ο καθενας λεει,οτι του καυλωσει και οτι του καπνισει,στο διαδικτυο,ο καθενας μπορει να αναπτυξει οτιδηποτε,και ολοι μαζι να το παρουμε σαν θεσφατο και να το αναπαραγουμε.
Η λογικη χαθηκε και σε αυτο το πρωτο φταιξιμο εχει Η ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,που εδω και 18 μηνες,με την πολιτικη της,και τα ηξεις-αφιξεις,τα ναι μεν,και τα οχι δε,εβγαλε τον ηδη <<σαλεμενο>> Λαο στο κλαρι,λιγο πριν τον κοινωνικο ζουρλομανδυα.


Η χωρα ειναι ενα απεραντο φρενοκομειο,ενα κοινωνικο ψυχιατρειο,και κανεις δεν βλεπει το μελλον περα απο την δικη του <πλατεια>>.
Η εικονα θυμιζει την κατασταση πριν το Ναυαρινο του 1827.
Μετα την Δολοφονια του Καποδιστρια το 1831.ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ
Την δηθεν επανασταση του Αρχιτοκογλυφου και αρχαιοκαπηλου Μακρυγιαννη εναντιον του Μονου Βασιλια που υπηρξε πραγματικος Φιλλεληνας. Του Οθωνα
ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ
.Που εγινε παλι στην ιδια πλατεια τοτε με το κοτσαμπασικο συνταγμα,για να σωθουν οι τοκογλυφοι της εποχης,αφου ο Οθωνας ιδρυσε τοτε την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ.
Θυμιζει την δηθεν επανασταση κατα του Οθωνα το 1863,οπου μεταξυ εντιμων υπηρχαν και χιλιαδες λωποδυτες που ηθελαν να ληστεψουν την Εθνικη Τραπεζα.ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ
Και μετα την <<ταξικη τους επανασταση>>,ΦΕΡΑΝΕ ΤΟΥΣ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ που τους ειχαμε μεχρι το 1974.
Θυμιζει την Λαοσυναξη με το αναθεμα κατα του Βενιζελου απο τον τοτε Αρχιεπισκοπο,(Βλ Αμβροσιος).
Θυμιζει τις εκλογες του 1894 θυμιζει την υστερια της Εθνικης Ιδεας του 1897 που οδηγησε σε εθνικη καταστροφη και στον πιο ΣΤΥΓΝΟ Διεθνη Οικονομικο Ελεχγο.
Θυμιζει τις εκλογες του 1920,που ολη η αντιπολιτευση συσσωμη κατηγορουσε τον Βενιζελο ως πολεμοχαρη,και υστερα οταν πηραν τις εκλογες,πηγαν να βρουν τον Μαρμαρωμενο Βασιλια.
Ετσι και τωρα η αντιμνημονιακη υστερια,λογω κυβερνητικης παραλυσιας και πληρους ανυπαρξιας,οδηγει σε νεες καταστροφες,πρωτιστα οικονομικες,και μετεπειτα και ισως και γιατι οχι, εθνικες.


Δεν ειναι μακρυα η στιγμη που θα μας πουν οι Ευρωπαιοι,<<στο καλο και να μας γραφετε>>,και παντα οταν γινοταν κατι τετοιο χαναμε,και κατι απο τον εθνικο ζωτικο χωρο,(βλεπε τωρα θρακη).
Ευτυχως που ο Σαμαρας θα κανει <<δωσει νεες Μακεδονομαχιες-Ευρωμαχιες αυτη την φορα>>σε μια χρεοκοπημενη χωρα,συμφωνα με τις Μακεδονομαχιες του 1993,μετα παπαδοκρατιας.
Παντα οποτε μεναμε μονοι και απομωνομενοι απο τους Ευρωπαιους,θυμηθειτε τι εγινε.
Μιλαω για τους ιστορικα σκεπτομενους,οχι για ανιστορητους,αν και οι τελευταιοι,που θα μας πανε στον βουρκο, περισσευουν.

Ευτυχως που ο Μικης θα παει στον Πουτιν και ο Πουτιν θα μας δωσει δανεια με χαμηλο επιτοκιο..........οχι μονο να ταιζουμε την δημοσια διοικηση αλλα να διοριστουμε ΟΛΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ...και τα 10.000.000!!!

Θα πουμε στους ευρωπαιους,<<Δεν σας χρωσταμε τιποτα>>,και θα παμε στους Κινεζους η τον Πουτιν,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με τους Ευρωπαιους και τους Γερμανους, να μας δανεισουν,οποτε ο Πουτιν η οι Κινεζοι,θα προτιμησουν να μας δανεισουν εμας,και να χαλασουν την σχεση τους με τους Ευρωπαιους Δανειστες,που εμεις θα τους εχουμε φαει τα λεφτα....
και η μαλακια σε αυτον τον τοπο παει συννεφο......

Δηλαδη ο Πετρος και ο Παυλος ειναι φιλοι και εχουν στενες οικονομικες συναλλαγες,και εγω εφαγα τα λεφτα του Πετρου και παω στον Παυλο να παρω νεα δανεικα...για να τα φαω καποια στιγμη και απο τον Παυλο...
..και η συνεχεια της Ελληνικης μαλακιας το αναγνωσμα.....μετα αντιστασιακης μουσικης και παπαδικης ψαλμωδιας Αμβροσιου κ.λ.π ρασοφορων!!!!

Αλλα ειπαμε,σε μια κοινωνια,σχιζοφρενειας και παραληρηματος,αν βγει καποιος και πει,ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΤΟΚΟ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ.Θα βγουνε στις πλατειες με αιτηματα,
<<ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ>>!!!!!!!!!!!!
Διοτι αν δεν το εχετε καταλαβει ΑΠΑΝΤΕΣ,οι, στις πλατειες ευρισκομενοι η οχι,ειτε φυγουμε απο το Μνημονιο,ειτε παμε στον Πλανητη Αρη,ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ.

Τωρα το ποιος θα μας δανεισει,οταν με το καλο διωξουμε τους Ευρωπαιους <<τοκογλυφους>>,που ειρησθω εν παροδω,35 χρονια τωρα δεν ηταν τοκογλυφοι,αλλα εγιναν ξαφνικα,αυτο ....θα το δουμε αφου τους διωξουμε.

Που η αγορα εχει ανεβασει τα επιτοκια στο 15%,και ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΙΑ,(διοτι αυτα δανειζουν) μας δινουν με 4,5%,ενω ο Πουτιν θα μας δωσει ...τα αρχιδια του,οπως τα εδωσε στους Λευκορωσους,που τους δανεισε μονο 3,7 δισ Ευρω και τους πηρε τα δυο κρατικα διυληστηρια που ειχαν,αυτα ολα και ολα!!
Δανειστηκαμε απιστευτα ποσα τα τελευταια 35 χρονια.
Τι λεω 35 χρονια...και δεν λεω καλυτερα 190 χρονια.


Συμπερασμα.
Ο φωνασκουντες και κατσαρο-λιζοντες,δεν εχουν καμμια προταση.
ΜΟΥΤΖΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΜΟΥΤΖΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ,ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Υπαρχει ομως ενα συμπερασμα κοινωνιολογικο.ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΔΕΝ ΛΑΘΕΥΕΙ(!!!).
Εαν ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ,οι Ευρωπαιοι ελεγαν,
<<ζηστε οπως ζουσατε,δανειστειτε,οπως δανειζοσασταν,διοριστειται ολοι μονιμοι,και εμεις εχουμε ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΚΕΤΟ,να σας δωσουμε,και το 2040...τα ξαναλεμε>>,ΤΟΤΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΑ ΑΔΕΙΑΖΕ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ.!!!!!!!!!!

Και θα αδειαζε,ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΑΝ προκειμενου να απολαυσουμε τον αστειρευτο καταναλωτισμο του καπιταλισμου,Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΑ.!!!!!!!!!
Οπως ηταν αδεια οταν πουλουσαν την Ελλαδα δια των καλογηρων σε <<μεσιτες>> με την Μονη,(δοξασμενο το ονομα της),η οταν κανανε <<δομικα>> ομολογα τα λεφτα των ασφαλιστικων ταμειων.
Η οταν την περιοδο 2004-2009,η κυβερνηση δανειστηκε απο τους <<τοκογλυφους>>,186 δισ ευρω!!!

Συνεπως,το πιο ΕΜΦΑΝΕΣ ειναι και το πιο ασυνειδητο.
Οπως ελεγε και ο Φρουντ.
Και το ασυνειδητο συνθημα της μαζας,οχι αυτο που ακουγεται,αλλα αυτο που υποβοσκει,συνοψιζεται στο εξης:
<<AΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΖΟΥΣΑΜΕ.ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΑΣ,(οπως δεν λεγαμε ΟΧΙ τοσα χρονια),αλλα εαν μας στριμωχνετε και τα κανετε απαιτητα,σηκωθειτε και φυγετε και ευρω δεν παιρνετε.>>
Αυτο ειναι και η ουσια....<<του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου>>...για τους συγχρονους Νεοελληνες.....

Φοβαμαι πως δεν θα αργησει να ερθει ο καιρος,οπου οι Ευρωπαιοι θα μας κουνησουν το μαντηλι.
Μια χωρα χρεοκοπημενη και εξω απο τον ευρωπαικο συνασπισμο,γινεται ευκολα λεια στις ορεξεις πολλων,πολυ περισσοτερο,απο τις ορεξεις των Ευρωπαιων Δανειστων,ουτως εχοντων των πραγματων.
Γινεται πολυ ευκολα <<εθνικος στοχος>>.

Και οποιος εχει διαβασει ιστορια,(1878-1897-1922),οχι ομως απο τα σχολικα βιβλια που διαβαζουμε για να δωσουμε πανελληνιες,θα καταλαβει.
Οποιος νομιζει,οτι τα συνορα στα Βαλκανια,ειναι μια de facto κατασταση,οπως ειναι εδω και 99 χρονια,ειναι γελασμενος.
Και οποιος,(ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ), μπορει να εγγυηθει να πληρωσει ενα εστω μικρο μερος,απο τα χαμενα λεφτα των Ευρωπαιων,που τους τα εφαγαν <<οι Ελληνες μπαταχτζηδες>>,θα ειναι ο κερδισμενος,(εσεις τι νομιζετε οτι εκανε ο Ατατουρκ,για να γυρισει τους Αγγλογαλλους;;),περα απο αυτα που μας λενε οτι εγιναν τοτε επι σκηνης...ας διαβασουμε το οικονομικο παρασκηνιο.
Η Ελληνικη ιστορια διδασκει οτι οταν η χωρα βρισκοταν σε οικονομικη αδυναμια,με ελλειψη ηγεσιας,και εκανε εθνικα και οικονομικα <<ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ>>,βρεθηκε παντα με την πλατη στον τοιχο,και ακομα πιο χειροτερα.
Η Ελλαδα πτωχευσε το 1893,αλλα (οι ανιστορητοι δεν το λενε),μπηκε σε στυγνο διεθνη οικονομικο ελεγχο το 1897),υστερα απο ενα ΕΘΝΙΚΟ ΝΤΑΗΛΙΚΙ.
Το παραδειγμα των μαζων το 1897,και οι δημαγωγοι της τοτε Εθνικης εταιρειας,στους οποιους συμμετειχαν διανοουμενοι,πανεπιστημιακοι και καλλιτεχνες,(τι συμπτωση ρε πουστη μου...),που αλαλαζαν στις πλατειες,παρασυροντας τον τοτε πρωθυπουργο Δεληγιαννη ,σε εθνικα νταηλικια,απεχει μολις 114 χρονια,αλλα δεν υπαρχει στην μνημη μας,καθως ο μεσος ορος ζωης ειναι τα 78 το πολυ χρονια.Τοτε δεν υπηρχαμε,και σχεδον ολοι δεν υπηρχαμε το 1920-1922.
Υπαρχουν ομως γραπτα,που αναθεμα ποσοι τα εχουν διαβασει και παραλληλισει.

Οταν ενας Λαος δεν γνωριζει την πραγματικη του ιστορια,δεν εχει μελλον.
Οταν την ξεχναει,πεφτει στα ιδια λαθη.

Ας παρει λοιπον η κοινωνια ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΑΝΩ ΤΗΣ.


Ας πει το ιστορικο,<<το αιμα πανω μας,και στα παιδια μας και στα παιδια των παιδιων μας>>.


Ας ΑΦΕΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Η ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ.
Παντως διεξοδο απο το αδιεξοδο,με δηθεν κινηματα αγανακτησης,οπου 100.000 λαλουν και αλλο ενα εκατομμυριο χορευουν,δεν μπορει να υπαρξει και ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ,ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.
Με αισθηματα και με παρορμησεις,θυμους μιση και αγανακτηση,και ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙΑ,καμμια κοινωνια δεν προχωρησε,εφοσον ελειπαν συγκεκριμενες προτασεις,θεσεις,αλλα και σχεδιο.

Εκλογες λοιπον εδω και τωρα.
Ετσι ωστε να δοθει λυση,η οποια λυση με ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Τουλαχιστον ο ιστορικος του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ,θα μπορει να πει με ΕΥΘΥΤΗΤΑ αυτην την φορα,και με καθαροτητα:


<<MAZI ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ>>!!!!!.

 Χωρις να παραξηγηθει απο κανεναν.





 Το βιντεο ειναι απο την αυθεντικη ταινια,και εχει μεσα και καποια στιγμη σκηνη  απο τοκετο,συμβολικο για μια νεα γεννηση,παντως μην περιμενετε απο τον ΟΧΛΟ του συνταγματος να φερει τιποτα καλο,οσο δεν υπαρχουν συντεταγμενες προτασεις,και επικρατει,ο πελατειακος και αριστερο-δεξιος κοτσαμπασισμος,των Μαυρομιχαλαιων 

Υ.Γ
Φανταστειτε να ζουσαμε στο 1912-1913,η στο 1940,τοτε που οι γενιες εκεινες επιαναν και εστιβαν τις πετρες,τοτε που οι γενιες εκεινες τραβηξαν μεγαλο ιστορικο λουκι.
Να μπορουσε καποια μηχανη του χρονου,να μας πηγαινε εκει πισω,σε μερη και εποχες,στερησεων και πολεμων,και να δουμε αν αντεχαμε εστω και για 10 λεπτα,ζητωντας απο την μηχανη του χρονου,να μας γυρισει αμεσως πισω,στο σημερα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΥΚΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου