Powered By Blogger

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

H ENNOIA TOY ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΙΚΟΣΙ (20) ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΑΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ
ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 190 ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΘΗΛΩΣΗ,ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ. ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ <,ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ>>,ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ <<Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ>>


Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Η εννοια <<κρατος>> στηριζεται στην εννοια <<γενικο συμφερον>>
Υπαρχει ομως τετοια εννοια ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ στην Ελλαδα;;
Οχι φυσικα γιατι δεν υπαρχει ΚΡΑΤΟΣ,και μαλιστα κρατος δικαιου,και ουδεποτε υπηρχε τετοιο.

Ακομα και οταν υπαρχει μια εθνοτητα,αυτη δεν θα ειχε λογο να διεκδικησει το δικαιωμα της να υπαρξει ως εθνικο κρατος,αν δεν υπηρχε το γενικο συμφερον που θα την παρακινουσε να κανει κατι τετοιο.
Στην Ελλαδα η εννοια ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ηταν παντα ανυπαρκτη παρατηρει ο Γερασιμος Κακλαμανης στο <<Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ>>.
Πως λοιπον να προκυψει Ελληνικο κρατος;;
Που θα στηριχτει;;
Μα στους Νομους!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:<<ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ>>;;;
<<ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ>>..παει και τελειωσε..οτι λεει ο Νομος!!!!!!!!!
Αρα πας Ελλην Εβραιος Μουσουλμανος,η μη θρησκευομενος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!

Το 1830 το συμφερον των κατοικων της,(προσοχη οχι μονο των ελληνικης εθνολογιας και γλωσσας),επεβαλε την δημιουργια κρατους,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΒΑΣΑΝΑ.

Ομως,ενω το γενικο συμφερον τοτε ειχε σαν στηριγμα το μοιρασμα των τουρκικων τσιφλικιων και τον παραμερισμο των Κοτσαμπασηδων,και φανηκε απο τοτε η ανυπαρξια της εννοιας ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ,αφου αυτο ηταν αθροισμα των ατομικων συμφεροντων των προυχοντων.

Αλλα το <<γενικο συμφερον>>,δεν ειναι αθροισμα ατομικων συμφεροντων ολιγων .
Ειναι αυτο που υπαρχει,σαν κοινη συνιστωσα σε ολα τα ατομικα συμφεροντα,και που τα κανει να προσανατολιζονται προς αυτην και οχι προς την αλλη κατευθυνση.
Το γενικο συμφερον επιβαλλει την προστασια των Ελληνικων συνορων.
Ομως πολλοι υπηρετουν στρατο στις πολεις,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ βλακες να βγαλουν την θητεια στα συνορα,και μαλιστα βαζοντας μεσον υπουργους ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,οποτε πολλα μαζι ατομικα συμφεροντα,διαλυουν το γενικο συμφερον που παει ενα ομορφο περιπατο στα μονοπατια ΤΗΣ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΑΣ.
Αυτο συμβαινει παντου στα επαγγελματα στα συνδικατα παντου και ΠΑΝΤΟΤΕ!!!

Μεσα στα συνορα περικλειονται ενα αθροισμα ατομικων συμφεροντων,και αυθαιρετων κτισματων,ερημην του ατομικου συμφεροντος του Γειτονα,ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ,Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΘΑΝΑΤΟΣ....και παει λεγοντας.

Εδω λοιπον ονομαζουμε γενικο συμφερον το ατομικο μας συμφερον.
Τα κομματα επισης ονομαζουν γενικο συμφερον το κομματικο τους συμφερον,το οποιο με την σειρα του επιμεριζεται σε πολλαπλα προσωπικα συμφεροντα,που προσπαθει να ικανοποιησει Ο ΒΟΛΕΥΤΗΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,με την προσωπικη του πελατεια,δινοντας προς οφελος αυτης της πελατειας Ομηρικες μαχες,στην Βουλη στο ονομα του <<γενικου συμφεροντος>>.

Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΡΗΤΟ.
ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;;

Ξερετε κανεναν Μαγαζατορα,που θα πιστευε στο δογμα,<<ο πελατης εχει παντα δικιο>>,ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΣΕ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ.
Αυτο το δογμα ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΕΙΓΜΑΤΑ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ.

Ο πελατης εχει παντα δικιο,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΧΑΣΩ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΦΕΛΗ,ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙ,ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΔΙΚΙΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΠΕΛΑΤΗ.

Ακριβως και το λεγομενο πελατειακο πολιτικο συστημα,με τους οπαδους τους,που ειναι η βαση ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ.

Ο Πελατης ψηφοφορος ως πονηρος,ΤΟ ΜΥΡΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟ,προ πολλου,και κατεβαινει στον δρομο να διεκδικησει το δικιο του,αδιαφορωντας επιδεικτικα για το δικιο των συνελληνων-συνανθρωπων του.Και ετσι ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΦΑΣΙΖΟΝΤΑ ΤΟΠΟ,....καταληγει επακριβως στο σχολιο του ο Β.Ραφαηλιδης.

Υ.Γ
Οι εφοριακοι ζητουν επιδοματα,ΔΙΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,(ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ).
Θεωρουν στα πλαισια <<του γενικου συμφεροντος>>,οτι το αυτονοητο για το οποιο υπηρετουν το κρατος,δεν ειναι αυτονοητο,αλλα πρεπει να παρουν παραπανω λεφτα,για να μαζεψουν λεφτα,αλλοιως θα κανουν λευκη απεργια,οπως τοτε που οσοι δεν επαιρναν λεφτα δεν πολεμουσαν τον Ιμπραημ!!!
Οι φαρμακοποιοι,οι Δικηγοροι,οι φορτηγατζηδες,απαντες οι συνδικαλιστες,αγωνιζονται για <<το γενικο συμφερον>>.
Ακομα και οι πιο ισχυροι κλαδοι της Παιδειας και της Δικαιοσυνης το ιδιο,με τους δικαστες να νομοθετουν οι ιδιοι τα δικα τους επιδοματα,προκειμενου να κανουν το αυτονοητο,ητοι την γρηγορη απονομη δικαιοσυνης.
Απαντες ομιλουν για το γενικο συμφερον,και εννοουν ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ,Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ,οποτε εδω και 190 χρονια ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΟΙ,μονο που τωρα πια το παραμυθι εφτασε στο τελος του,καθως απο οτι βλεπουμε το γενικο συμφερον ειναι ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ,διοτι αν υφιστατο,η χωρα δεν θα ειχε φτασει σε αυτην την καταντια,ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ...ΠΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ <<ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ>>,αντιμαχονταν μεταξυ τους,διαλυοντας τα ηδη προ πολλου διαλυμενα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου