Powered By Blogger

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΕΙΚΟΣΙ (20) ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΑΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 190 ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΛΩΣΗ,ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ.
ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ <,ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ>>,ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ <<Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ>>


Απο υπαρξεως του νεοελληνικου κρατους και μεχρι τις μερες μας, η εναλλαγη των κομματων στην εξουσια, δεν ειναι παρα η αλλαγη των συνδαιτυμονων στο ιδιο τραπεζι.
Εφαγαν αυτοι,τωρα θα φαμε και εμεις. Ο πολυς Μακρυγιαννης,μεγαλη φαγανα και αυτος,λεει στην πρωτη εθνικη συνελευση,(βουλη),του 1843-1844.
 

<<ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΝΗΣΤΙΚΟΙ, ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.ΕΦΑΓΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ>>

(Απο την ελληνικη πολιτικη εγκυκλοπαιδεια του Κων.Μ.Γραψα,οπως το παραθετει ο Γερασιμος Κακλαμανης στο βιβλιο του <<Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ>>

Ειναι αρχες του 1844 και η Βουλη  απερριψε το αιτημα των Λακωνων για φορολογικη ασυδοσια,διοτι οι Λακωνες ελεγαν οτι φορολογικη ασυδοσια υπηρχε και επι Τουρκοκρατιας,θαυμαστε ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ...ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!Εννουσε τοτε ο Ραφαηλιδης τον Ανδρεα

Αφου λοιπον τοτε τεθηκε απο τους Λακωνες το θεμα να ειναι ασυδοτοι φορολογικα,και απορριφθηκε,η Βουλη μετα στην ημερησια διαταξη συζητησε αν επρεπε η οχι να εχουν υψηλα αξιωματα οι μορφωμενοι.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!!!!!
Ο στρατηγος Μακρυγαννης και ο κολαουζος του ο Παλαμηδης,ειναι κατηγορηματικοι:
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ.

Το <<ΑΥΤΟΙ>>,του Μακρυγιαννη,στην προταση που διαβασατε παραπανω,σημαινει οι της διασπορας Ελληνες,που ηρθαν στην Ελλαδα απο το εξωτερικο,οπου ζουσαν μεχρι τοτε,και που σαν πιο μορφωμενοι,ηταν φυσικο να κυριαρχουν στην δημοσια διοικηση.
Και το <<εμεις>>,(που πρεπει να φαμε τωρα),σημαινει οι ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ,ΟΙ <<ΚΟΥΜΠΟΥΡΕΣ>>,
οπως τους ελεγαν τοτε γιατι δεν ηθεραν να κανουν τιποτα αλλο απο το να ασχολουνται με τα κουμπουρια.
Ομως οι συνθηκες δεν επετρεπαν πια τον ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΚΟ ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟ.
Ο Παλαμηδης ειναι πιο πονηρος απο τον Μακρυγιαννη.Ακουστε την καταπληκτικη θεωρια του,περι ΒΑΛΣΑΜΟΥ:
<<HMEΙΣ ΔΕΝ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΧΘΟΝΑΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΝ(ΑΣΚΗΣΗ),ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ,ΑΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΩΣΙ ΓΑΙΑΣ,ΑΣ ΜΕΤΕΛΘΩΣΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ,ΕΙΣ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΜΕΘΑ.ΑΣ ΤΡΑΒΗΧΘΟΥΝ ΟΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΩΜΕΝ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΡΙΨΩΜΕΝ ΒΑΛΣΑΜΟΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΛΗΓΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΕΜΕΝΤΙΝΑ>>

Πιο απλα: Ας δουλεψουν αυτοι,και ας αφησουν εμας  να τρωμε απο τον κρατικο κορβανα.
Τι διαολο πολεμουσαμε τοσα χρονια.Με το αζημιωτο νομιζετε οτι το καναμε;;


Tην προταση των Μακρυγιαννη και Παλαμηδη,για την εκδιωξη απο την εξουσια των ετεροχθονων Ελληνων και την αντικατασταση τους απο τους αυτοχθονες,την προσυπογραψαν οι Πλαπουτας,Δεληγιαννης,Γριβας,Κορφιωτακης,και αλλοι.

Ομως η πλειοψηφια ευτυχως την απερριψε.
Το βαρυ πυροβολικο της Βουλης,ο πρωθυπουργος Μεταξας,ο Κωλεττης και ο Μαυροκορδατος,ηταν κατηγορηματικα κατα της προτασης Μακρυγιαννη γιατι κυριως αυτους αφορουσε.Μαζι τους ταχτηκαν και οι αριστεις της Βουλης Περαιβος,Πετσαλης,Σιμος,Ζωγραφος,Βενετζας,Αξελος και Ρεντης,δηλαδη οσοι ηξεραν γραμματα.

Εκτοτε αυτο το βιολι δεν σταματησε.Οι αγραμματοι εκπαραθυρωναν απο παντου τους εγγραμματους,στο ονομα του λαου,δηλαδη της μαζας των αγραμματων.
Στην Ελλαδα η λεξη λαος δεν εχει καμμια ταξικη εννοια.
Ο πολιτικος λαικισμος ειναι παλια υποθεση στην Ελλαδα,και δεν την εφευρε το ΠΑΣΟΚ.
Σημ.Το βιβλιο αυτο γραφτηκε την δεκαετια του 1980.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου