Powered By Blogger

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τα προγραμματα των Ελληνικων κομματων ειναι φουμαρα για μεταξωτες κορδελλες

ΕΙΚΟΣΙ (20) ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΑΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ
ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 190 ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΘΗΛΩΣΗ,ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ. ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ <,ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ>>,ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ <<Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ>>
Τα προγραμματα των Ελληνικων κομματων πρεπει να θεωρηθουν μαλλον περιττα.λεει ο ΓερασιμοςΚακλαμανης στο <<Ελλας ως κρατος δικαιου>>

Οχι τοσο γιατι ποτε δεν εφαρμοζονται,διοτι ουσιαστικα προγραμματα δεν υπαρχουν,οσο διοτι και αυτα που ακουγονται προεκλογικα υπηρετουν τον Λαικισμο,δηλαδη την προεκλογικη προπαγανδα για την επιτευξη της πλειοψηφιας,(αυτοδυναμια την λενε),η,για την αυξηση των ποσοστων,που ηδη ξερουμε απο την ιστορια τι σημαινει.

Εννοειται πως οταν το κομμα που πλειοψηφει παρει την κυβερνηση,ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,κανει ΠΑΝΤΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ,ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ,ΕΔΩ ΚΑΙ 190 ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ. 


Και αυτο σημαινει δυνατοτητα ανετοτερης ληστειας του Δημοσιου Ταμειου,για την περιπτωση του πλειοψηφουντος κομματος και δυνατοτητα συμμετοχης σε αυτην την ληστεια και των στενων οπαδων του κομματος δια μαζικων διορισμων κ.λ.π,που θα αυξησει τις ψηφους του,και ετσι θα ζητησει να διοριστουν στο δημοσιο και αλλοι δικοι του οπαδοι,ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ Περισσοτεροι, ΟΠΑΔΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.

Περα απο την πολιτικη των κυβερνητικων κομματων εχουμε και ενα αλλο φαινομενο.
Η Εργατιστικη και ουδολως ταξικη πολιτικη του Κ.Κ.Ε,αλλα και της υπολοιπης αριστερας ειναι σαφης:
Το εν λογω κομμα που εκπροσωπει ΕΝΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ,υποστηριζει παντα ολους τους απεργους συλληβδην,ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,χωρις ποτε να νοιαζεται να καταλαβει,αν τα αιτηματα τους ειναι ταξικα,η, συντεχνιακα,και κυριως χωρις ποτε να κανει μια σοβαρη αναλυση,για το ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ,Η ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ,οι εργαζομενοι ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ,που αν παψουν να υπαρχουν θα καταρρευσουν εν μια νυκτι τα παντα,ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΛΟΥΤΟ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΤΗΣ ΦΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ,ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ. Αυτο που λεει το ΚΚΕ,να τα παρουμε απο τους πλουσιους,να τα δωσουμε στους φτωχους,ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Ειναι και αυτο ΕΝΑΣ ΧΥΔΑΙΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ,που δεν πρωτοτυπει καθολου,κηρυσσοντας τον πολεμο των φτωχων κατα των πλουσιων,λες και δεν τελειται αυτοματα μεσα στην κοινωνια,λες και περιμενει το ΚΚΕ να τον μεθοδευσει.
ΤΑ Κ.Κ δεν αγωνιζονται γενικως υπερ των φτωχων,υπερ γενικως των φτωχων αγωνιζεται η Εκκλησια.
Δεν ειναι<<φιλανθρωπικο>> κομμα ειναι πολιτικο.

Ποτε το ΚΚΕ και η αριστερα δεν νοιαστηκε να κανει μια σοβαρη αναλυση,να ερμηνευσει και να κατανοησει τους μηχανισμους της εδω και 190 χρονια Ελληνικης υπαναπτυξης και καθηλωσης.Οικονομικης,κοινωνικης,πολιτισμικης.
 
Ακομα πως προεκυψε αυτος εστω ο πλουτος που συγκεντρωθηκε σε λιγα χερια.
ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΕΞΗΣ.
Σε τινων τα χερια περασαν για παραδειγμα τα τουρκικα τσιφλικια απο το 1830 και μετα.
 
Και ο Β.Ραφαηλιδης συνεχιζει:

Σε τινος τα χερια για παραδειγμα περασαν τα τουρκικα τσιφλικια,απο το 1830 και μετα;
OI ANIΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ;;
Εγινε η δεν εγινε σκοτωμος αναμεσα τους,μετα την ιδρυση του Ελληνικου Κρατους,για το ποιος θα ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;;
OI ληστες που υπηρχαν στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ βουνα απο το 1830 εως και το 1940,ηταν η δεν ηταν,αγωνιστες του 1821,που δεν μπορεσαν να παρουν μισο στρεμμα γης,γιατι τους προλαβαν πολλα αρπακτικα τυπου Μακρυγιαννη και πολλων αλλων.
Οι ληστες τυπου Νταβελη και Γιανγκουλα,που ο λαος τους βοηθησε και τους περιεθαλψε,ΗΤΑΝ,Η ΔΕΝ ΗΤΑΝ,κατευθειαν απογονοι των παλιων κλεφτων και αρματωλων;
TO NEOΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΛΕΠΤΙΚΟΝ;;
Γιατι ντρεπομαστε να πουμε ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ,ηταν καθαρα ΚΛΕΦΤΕΣ,που εκλεβαν και τοτε ανακατα.
ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΩΛΩΝ.....
Kαταληγει ο συγγραφεας στο σχολιο του για το κεφαλαιο στο βιβλιο του Γ.Κακλαμανη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου