Powered By Blogger

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ

ΕΙΚΟΣΙ (20) ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΑΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 190 ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΛΩΣΗ,ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ.
ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ <,ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ>>,ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ <<Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ>> 


Καμμια ευρωπαικη χωρα δεν αναθεωρει τοσο συχνα το συνταγμα της ,οσο εμεις.
Καμμιας Ευρωπαικης χωρας ο αριθμος των αρθρων του συνταγματος δεν ειναι τοσο ευμεταβλητος,οσο στο δικο μας.Ολοι πιστευουν πως αν δεν λειτουργουν καλα οι νομοι,φταιει το συνταγμα απο οπου αντλουν την μονιμοτητα τους,και το αναθεωρουν καθε λιγο και λιγακι,με την ματαιη ελπιδα,πως τωρα οι νομοι θα λειτουργησουν καλυτερα.Επιπροσθετως ολες οι κυβερνησεις απειλουν τους αντιπαλους τους με την αναθεωρηση του συνταγματος.Ωστοσο,καμμια αναθεωρηση κανενος ελληνικου συνταγματος δεν επαιξε σοβαρο ρολο,στην ευνομια αυτου του τοπου.
Τι φταιει λοιπον;;
Ο Γερασιμος Κακλαμανης πιστευει πως ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΡΝΗΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
Και η αδυναμια ερμηνειας του συνταγματος οφειλεται στο γεγονος πως, κατ ουσιαν κανεις δεν το αποδεχεται ως νομο σταθερο και αμετακινητο,πανω στον οποιο θα στηριχτουν σαν σε θεμελιο ολοι οι αλλοι νομοι.
Αφου ολοι οι νομοι αλλαζουν αδιακοπα οχι για να γινουν καλυτεροι,αλλα για να εξυπηρετηθουν ομαδες ανθρωπων και ατομα, και ποτε ολοκληρη η κοινωνια,ειναι φυσικο να δημιουργουνται τετοιες ανισορροπιες,ωστε μια αναθεωρηση του συνταγματος να καθισταται αναγκαια για να καλυφτουν συνταγματικα οι <<νομιμες>> παρανομιες.

Κατω απο αυτες τις συνθηκες,το συνταγμα καθισταται τελικα.....παρανομο.
Και ο Βασιλης Ραφαηλιδης συνεχιζει....

Ενα συνταγμα ανικανο να παραγει νομιμοτητα.
Και ετσι,λειτουργει μαλλον σαν φυσαρμονικα,παρα σαν νομικο θεμελιο.Ο καθενας παιζει με τουτη την φυσαρμονικα το δικο του τραγουδι,και ο επομενος αντι να αλλαξει τραγουδι,αλλαζει φυσαρμονικα,δηλαδη τραβαει μια αναθεωρηση του συνταγματος και παρανομει πλεον με την ανεση του.
Ουτως εχοντων των πραγματων,μπαινει το κρισιμο ερωτημα:
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;;

Και τι νοημα θα μπορουσε να εχει επι του προκειμενου,η αυθεντικοτητα,αφου το ιδιο το συνταγμα δεν εχει νομικη αυθεντικοτητα,ετσι που το εχουν καταντησει λαστιχο και ο καθενας το τανυζει,για να το φερει στα μετρα του;
Μας προτεινουν σεβασμο στο συνταγμα,αλλα δεν λεν να καταλαβουν πως κανεις δεν θα ηταν δυνατον να σεβαστει κατι που το καταντησαν ετσι.
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ,ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ...ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΟΜΙΚΟΙ.
(γραφει ο συγγραφεας και συνεχιζει)
Ουτως εχοντων των πραγματων,το ελληνικο συνταγμα αντλει την νομιμοτητα του ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ,ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.
Επειδη ο Δικαστης βρισκεται αντιμετωπος με ενα κυκεωνα αντιφατικων νομων συνταγματικα μετεωρων,τελικα αποφασιζει αυτος αυτοπροσωπως,αν η αποφαση του νομιμοποιειται η οχι.
Και ετσι ολοι οι Ελληνες αντιμετωπιζουμε σαν πηγη της νομιμοτητας,οχι το συνταγμα οπως γινεται σε ολους τους πολιτισμενους λαους,αλλα τον Δικαστη.
Και επαφιεμεθα,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ,ΑΛΛΑ  ΣΤΗΝ  ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
Γιαυτο ρωταμε, εναγωνιως να μαθουμε ΤΙ ΣΟΙ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕΩΣ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ,ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ  Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Κ.Λ.Π.
ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου