Powered By Blogger

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ελλαδα και ΚΚΕ

ΕΙΚΟΣΙ (20) ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΑΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ
ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 190 ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΘΗΛΩΣΗ,ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ. ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ <,ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ>>,ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ <<Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ>> 

ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο Β.ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ.
ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ με μαυρα γραμματα.

<<Δεν αμφισβητειται απο κανεναν ο ρολος που επαιξε ο μικρασιατικος ελληνισμος τοσο στην δημιουργια οσο και στην ηγεσια του ΚΚΕ,λεει ο Γερασιμος Κακλαμανης στο (Ελλας ως κρατος δικαιου).
Επειδη το ΚΚΕ δεν ειναι δημιουργημα φυσιολογικων κοινωνικων διεργασιων,ταξικης παλης,συνειδησης και τα τετοια,αλλα η συνεπεια της αναγκης να προστατευτουν οι προσφυγες,απο την αρπακτικη διαθεση των <<ιθαγενων>>,ηταν φυσικο να ενδιαφερθει περισσοτερο για τους αγωνες,και λιγοτερο για την θεωρια στην βασ των οποιων θα στηριχτει ο αγωνας.
Το ΚΚΕ ειναι μοναδικη περιπτωση αναμεσα σε ολα τα ευρωπαικα κομμουνιστικα κομματα,που δεν παρηγαγε ιχνος πρωτοτυπης θεωριας.Και ωστοσο κανενα απο τα ευρωπαικα Κ.Κ,δεν εχει να επιδειξει τοσο ηρωισμο,κανενα δεν πληρωσε τοσο ακριβα τους τους πραγματικους του αγωνες.Μονο που οι μαρξιστικες ιδεες,που ουδεποτε κατανοηθηκαν πληρως απο το ΚΚΕ,ηταν μονο το προσχημα.
Κατα βαθος το ΚΚΕ,αγωνιζοταν για να απαλλαξει τους μισους Ελληνες απο την εσωτερικη κατοχη στην οποια τους ειχαν καθυποταξει οι αλλοι μισοι.Η αριστερα ηταν και ειναι το καταφυγιο των πασης φυσεως κατατρεγμενων και διωκομενων απο τους λωποδυτες.
Αυτο βεβαια ειναι κατι το παρα πολυ σοβαρο,αλλα πορρω απεχει,απο το να ειναι η συνεπεια της επενεργειας μιας καποιας αριστερης ιδεολογιας.Το ΚΚΕ ηταν και παραμενει ενα κομμα τυπικα <<ελληνοχριστιανικο>>,και ως εκ τουτου εξοχως Λαικιστικο.Συντηρει την ελπιδα για μια <καλυτερη ζωη>,εδω στην γη,ερημην καθε ιστορικης και φιλοσοφικης συνιστωσας,ερημην του Μαρξισμου,ερημην της θεωριας,ερημην των παντων εν τελει.
Το ιδιο κανει και ο Χριστιανισμος.Προσφερει την ελπιδα στους απελπισμενους.
Και μαζι με το ΚΚΕ παιζει βασικο ρολο στον περιορισμο των αυτοκτονιων.
Περα ομως αυτων το ΚΚΕ,με τον αριστα οργανωμενο κομματικο μηχανισμο του,προσφερει προστασια στα μελη του,οπως η Χριστιανικη εκκλησια,οπως η Στοα,οπως το Ροταρυ.Μονο που σε τουτο το κλαμπ,μαζευονται οι μη προνομιουχοι,οι δυστυχισμενοι,και οι απελπισμενοι.

Αλλα την ευτυχια δεν την υποσχεται μονο το ΚΚΕ.Την υποσχεται κατα κυριο λογο η εκκλησια.
Η συγγενεια του ΚΚΕ με την ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια ειναι καταφανερη σε ολα τα επιπεδα,απο το οργανωτικο μεχρι το ιδεολογικο και ηθικο.
Και τουτο διοτι το ΚΚΕ ειναι δημιουργημα της απελπισιας των φτωχων και των παραγκωνισμενων,εν γενει και οχι της ταξικης συνειδησης.

Δεν υπαρχει ιχνος μαρξιστικης ιδεολογιας στο ΚΚΕ,διοτι δεν υπαρχει λογος να υπαρχει.
Σε μια δυσμορφη κοινωνια,οπου οι μισοι διωκουν τους αλλους μισους,το ΚΚΕ περιεθαλψε τους μισους.Ομως,ενα κομμα πολυ περισσοτερο ελληνικο,αν και λιγοτερο χριστιανικο,το ΠΑΣΟΚ,ηρθε να παραμερισει το ΚΚΕ απο τον παραδοσιακο ρολο του προστατη των φτωχων και αδικημενων εν γενει,ερημην πασης αριστερης ιδεολογιας.Το ΠΑΣΟΚ,μετεθεσε τον παροαδοσιακο αγωνα των κομμουνιστων,(δηλαδη των φτωχων εν γενει ασχετως ταξικης συνειδητοτητας)  απο τα ορη και τους καμπους,εντος της Ελληνικης κοινωνιας,και παλι ερημην οποιασδηποτε ταξικης συνειδητοτητας,ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ,ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ...και μη διωκομενοι οπως εως τοτε γινοταν,απο τους υπολοιπους μισους Ελληνες.>>

 Υ.Γ
Το αποσπασμα αυτο οπως και ολο το βιβλιο γραφτηκε την δεκαετια του 1980.




Επομενο ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου