Powered By Blogger

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΕΙΚΟΣΙ (20) ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΑΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 190 ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΛΩΣΗ,ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ.
ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ <,ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ>>,ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ <<Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ>> 


 Η ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑΣ .....
Αν παραβατης στην Ελλαδα ειναι αυτος που επιδιωκει να κανει το καθηκον του μεσα στα πλαισια της ελληνικης διοικησης,οπως λεει ο Γερασιμος Κακλαμανης στο τελευταιο βιβλιο του,"Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ",(εκδοση του εικοστου πρωτου),τοτε η ελληνικη διοικηση ειναι ...παρανομη. Ενω ολοι οι παρανομοι δεν ειναι παρα οι φυλακες της νομιμοτητας,που γινεται αντιληπτη ως παρανομια μονο γιατι η θεσμικη παρανομια αυτοπροτεινεται ως νομιμοτητα.

Οταν το κρατος δεν τηρει τους νομους που θεσπιζει,οταν διορθωνει αδιακοπα τον ενα νομο με εναν αλλον,και αυτον με εναν αλλον,  ισα-ισα για να νομιμοποιει καθε φορα και απο λιγες παρανομιες,(δυο, απο χιλιαδες παραδειγματα,ΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ,ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ)αφου θα του ηταν δυσκολο να νομιμοποιει και επισημως την παρανομια μια και εξω και να ησυχασει,οταν οι δημοσιοι λειτουργοι συλλαμβανονται τοσο συχνα παρανομουντες,ωστε θα ηταν αδυνατον πια να μιλας για εξαιρεσεις,τοτε οι περιπτωσεις νομιμοτητας δεν μπορει παρα να ειναι εξαιρεση στον κανονα της <<κρατικοποιημενης>> παρανομιας,του μονου πραγματος που θα ηταν δυνατον να κρατικοποιηθει και να κοινωνικοποιηθει  εδω στην Ελλαδα,χωρα που κατασκευαζει νομους με την σεσουλα,θαλέγες μονο και μονο για να εχουν την ευχαριστηση να τους παραβαινουν κατ αρχην οι...νομοθετες.

Ειναι προφανες πως ενα κρατος πνιγμενο στους νομους νοιωθει σαν αχρηστη την νομοκατασκευαστικη διαδικασια,που αρχιζει πλεον  να δουλευει τρελλα μεσα στην απελπισια του νομοθετη που βλεπει τους νομους του να κουρελιαζονται ο ενας μετα τον αλλον,οποτε το ριχνει και αυτος στο σορολοπ και συχνα δεν  νοιαζεται καν για την συνταγματικοτητα του νομου που πεταει για καταναλωση στην πιο απολυτη κυριολεξια.
Οταν θα φαμε τον νομο,πιο σωστα ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΑΜΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,θα φκιαξουμε εναν καινουργιο,μεχρι που να τον φαμε και αυτον τρωγοντας,και παει λεγοντας.

Ο Αστυνομος που επεμβαινει,λεει ευστοχα ο Κακλαμανης,απλως διακινδυνευει
ασκοπως.Επεμβαινοντας,απλως καλυπτει την ενοχη του προισταμενου του,που προερχεται απο τα ιδια κυκλωματα με αυτα της διαφθορας.Συνεπως εχει καθε λογο να μην θελει να συλληφθουν οι παρανομουντες.Το ιδιο και ο εφοριακος,ο πολεοδομος,ο υπαλληλος ταδε,ο ταδε,κ.λ.π-κ.λ.π.
Ο προισταμενος ξερει οτι παρανομα εγινε προισταμενος,καποιος νομος παρακαμφτηκε για να γινει προισταμενος,ο υφισταμενος ξερει οτι καποιος κουμπαρος τον διορισε φυλακα των νομων,ο κουμπαρος ξερει πως ειναι παρανομο που τα πραγματα γινονται ετσι,εν ολιγοις ολοι ξερουν πως τελουν εν πληρη παρανομια,κι ωστοσο ολοι αγωνιζονται για την επιβολη του νομου στους παρανομους.

Οι οποιοι παρανομοι,με την σειρα τους,ξερουν πως οι διωκτες τους ειναι παρανομοι,και συνεπως εχουν συνειδηση πως οι δικες τους παρανομες πραξεις δεν μπορει παρα να ειναι νομιμες,αφου αυτοι που τους κυνηγουν ειναι παρανομοι.

Με αλλα λογια,σε αυτον τον τοπο ειναι δυσκολο να πεις ποιος ενεργει νομιμα και ποιος παρανομα.
Αυτοι που ενεργουν πιο νομιμα ειναι σιγουρα οι παρανομοι.Τουλαχιστον αυτοι ενεργουν βασει του δικου τους Ι Χ (ιδιωτικης χρησεως) νομου,γνωριζοντας πως και ο Δ Χ (δημοσιας χρησεως) νομος,δεν ειναι παρα ενας Ι Χ νομος και αυτος,σε τελικη αναλυση αφου φκιαχτηκε για να υπηρετησει μικρες ομαδες ανθρωπων και οχι την κοινωνια στο συνολο της.Παρανομειτε λοιπον,προκειμενου να αισθανεστε νομιμοι!

YΓ 1
Ετσι και ο Νομος περι ευθυνης υπουργων,ειναι ενας Ι.Χ νομος που εγινε για να παραγραφει τυχον αδικηματα υπουργων,η και <<παραπλανηθεντων>> υπουργων,ενω παρουσιαζεται ως Δ.Χ νομος.
Ομοιως οι καθε τρια χρονια περαιωσεις,καθε τρια χρονια νομιμοποιησεις αυθαιρετων χωρων και κτισματων,οι ετησιες ρυθμισεις οφειλων,που ποτε δεν ρυθμιζονται,και ουδολως εισπραττονται,το Α ΦΕΚ που αναιρει το Β ΦΕΚ,και χιλιαδες ΦΕΚ που αλληλοαναιρουνται,επιβεβαιωνουν τον Γερασιμο Κακλαμανη.
Αλλωστε υπαρχει και το γνωστο ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ σε παγκοσμιο επιπεδο ευφηολογημα!!!
<<το παραθυρακι στον εκαστοτε νομο,η μαλλον τα παραθυρακια>>
Ετσι λοιπον ολοι οι νομοι υλοποιουνται με νυκτερινες τροπολογιες,προεδρικα διαταγματα,υπουργικες αποφασεις και εγκυκλιους.
Αυτα ολα μαζι αλλοιωνουν την αρχικη δομη,και ανοιγουν πολλαπλα παραθυρα,δια των οποιων οι νομοι,γινονται κουρελοχαρτα.
Ο καθενας μπορει να μπει απο τα ανοικτα παραθυρα,μιας και η πορτα ειναι κλειδωμενη,και φυσικα να βγει απο αυτα.
Αρα διαρρηξη δεν υφισταται με την νομικη εννοια,αφου ο διαρρηκτης δεν διερρηξε τιποτα,απλα βρηκε ανοιχτα παραθυρα,μπηκε,πηρε και βγηκε.
Συνεπως ο νομος ισχυει,αν και παραβιαζεται σαν να μην ισχυε!!!

Γιαυτο οπως λεει και το επομενο:
Επομενο,ολα πηγαν στραβα εξ αρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου